Vyberte stránku

Jedny Trendy podle Jendy

od | Čvn 30, 2019 | Příběhy

 

 
 

Hej děcka fšimnul jsem si božího trendu. Za prvý, že se každá hlava pomazaná vyjadřuje najednou k tomu, jakej je průser s pracovníma místama a že nikdo není kdo by dělal v gastru. Teďka jsem to čuchal v Mladý frontě, kde se s tím velmi dobře a obšírně zabývali. Byla to velmi hezky udělaná reportáž z Reichu a Skopčákova. Jelikož Mafra nepíše o Andrejkovi, tak má na tyhle věci čas a bylo to hezky zpracovaný. Vlastně jsem se nedozvěděl nic novýho a psal jsem o tom již před třema rokama. Hostíkjezmrdéček nemá takovej mediální zájem jak by mu slušelo. Je sprostéj. Kecám lidi – tohle ví každéj, ale my byli první…

Vůbec úžasný story bylo o rodince, která měla odpoledne chuť na zmrzlinku a ono bylo všude zavříno. Protože není, kdo by zmrzlinku Pánovi donesl. Ježížku na křížku co se nám to přihodilo.??? Jeden Páníček co má na kontě nějaký Mišulinský hvězdičky povídal, že to je tím, že je tu moc hospod a restaurací. Že kuchaři a číšníci by byli, ale je jich málo. A ani na hustéj plat nekývnou. No ano to je konečně trefa do černýho. A to se ví až teď??? Až je pozdě co??? 

Hele… o tomhle jsem psal už mockrát ale nikdy o tom že tohle je evropskej, dá se říct globální problém. Je jedno jestli rakušák nebo němec zaměstná filcky na nejnižší pozice ve svým podniku. Ty časy, kdy se to vyplatilo jsou už dávno v pííííči. Minimálka v Reichu je 1500eur brutto. To jest 1260 čistá. To je třicet litrů kurva. Za dojíždění. Za neskutečnou dřinu. Makají v cizině a makají za to, za co by nikdo místní nevstal ani z postele. A nedokáží si říct o přidání. Protože znalost němčiny je hodně chabá. Zaměstnavatel to moc dobře ví a nikdo z těch oveček ani nepípne. Přece mají dvakrát tolik než v čechách, příjem napsanej. A to je ten šach mat. Kde bych to měl. Co bych dělal. Bez Auslendrů tu všichni zavřou. Do jednoho. A nebo začnou ty lidi platit. Kuchař v Reichu nastupuje s 1260čistá a pičus se základkou , co má noty na traktor a seče strouhy má dva a půl??? 

A teďka v Tyrolsku plačou. Lákají studenty. Angličtina prej stačí. Ono stačí ty lidi hlavně zaplatit. Podniky jak v Aspenu v Coloradu a umejvačka tam buší za minimálku. Mě mnohem víc zajímá, jaký lidi se mě tu motaj pod rukama. Každej chce bejt “Trendy” Já o nich mluvím ve středním rodě. “Ono” . Ono je to vyučený. Ono to má praxi v pětihvězdách. Ono je to na hrušce. Ono to má vlastní názor. Ono to má práva. Ono to všechno ví nejlíp. Ono to všecko umí. Realita je jako asi takhle. Ono je často zraněný. Ono totiž přišlo jako hotovej člen týmu a namaštěný Ego od rodičů, ze školy a z internetu. A Ono dostane první úkol a sice nakrájet cibuli. První pohled je jako ty dinosaure vymaštěnej to už se dneska dávno nedělá. Pak Ono žádá pomoc. Chce v boxu ukázat kýbl s naloupanou cibulí. Ono neví jak vypadá cibule. Pak si Ono dá prkýnko na nerez bez podložení. Onomu to klouže. Zkus hadr milá Lízo milá Lízo zkus hadr. Jenže hadr je suchý milý Lojzo milý Lojzo…A tak to furt klouže milá Lízo milá Lízo…tak ho namoč milý Lojzo milý Lojzo smoč ho!!!….a pak si Ono vezme nejmenší a nejtupější kudličku co najde v rohu v šufleti. A Ono začne pizdit cibuli. Po chvilce to vypadá jako že krájí červenou řepu, když se nám to zbarvuje od krve. Prsty olepený jako pivot po finále MS ve volejbale. Ale Ono má stále navrch. Tohle prej dělat nemusíme. Tohle se vyrábí tam. Tohle dělá výborně tahle firma. Tohle je lepší v polotovaru. Tohle se prodává zamražený. A Ono vytahuje katalog Unileveru. Proč kreténi vaříte? Tady mají všechno. Jen to hezky nazdobit. Cibulovej základ už dneska nikdo nedělá. Mouka je tabu. Jen to hezky ozdobit. Nezašpinit se. A ukázat se v hezkejch hadrech hostům. Trendy tady trendy tam….wow..čumim a Ono, který by mohlo být věkem tvý děcko se ti směje do ksichtu proč děláš základ na polívku, vždyť tahle polívka se tu prodává už takhle “zredukovaná do vaničke” Jako ty produkty už jsou Top jo o tom žádná a nejsou to už žádný šmakuládový chemický napodobeniny. Ale ty brutální náklady. Drahý je to jako fest. Je to ale nezajímá oni maj obrovský marže. Výsledkem je unifikovaný žrádlo všude. Nis mos no….

A ty trendy kuchařiny jsou smutný jako Cirkus Humberto. Každej chce dělat bifteky, steaky velký jak medicimbál, mořský plody, sépiový risotta, terinky, redukce, viniagrety, všichni gumový rukavice po lokty jak veterináři. Čurákovinky a neumí udělat ani guláš. Neumějí udělat jíšku. Neumí udělat cibulovej základ. Neumí udělat rýži. Neumí udělát šťávu k masu. Neumí udělat obyčejnej zelnej salát. Neumí udělat základní těstoviny. Ale všichni jako jeden muž chtějí dělat hovězí steaky. Podle toho jsou hvězdy. Přesně jako na internetech. Tam jsou totiž videa jak machr dělá steak. A když nedělá steak, tak dělá něco se sýrem – aby se to táhlo. Koho by taky zajímalo video, kde kuchťa smaží cibulku. Místo toho příjde pičus, přesolí i sůl, vezme rybu, napajcuje  jí nejnovější směsí koření co trh nabízí a připojí ke konvekťáku mašinku na uzení. A až ten smrad spustí všechny alarmy v hotelu, tak to Pan Piča dá ochutnat vedení. Jo to je pecka, světová třída. Nedá se to žrát, ale je to ten trend. Moje nervy zažil jsem to na vlastní kůži. Mám tu piču, která vaří už třicet let v rakousku. Krémová česnečka – napustí hrnec vodou a zahustí škrobem a pak tam jebne pomletej česnek a dochutí vývarem z prášku. Hotovo dvacét. Měl jsem tu šulina, kterej takhle dělal zelí. Z jedný hlávky tři sta porcí….

 Všichni se ale hrnou ke steakům, to je přece ta pravá kuchařina. Však se podívejte na internet. Tam každá piča rozkrajuje hustýýý hovězí pěkně růžový jak kundička a ukazuje jak je to vlastně jednoduchý to vaření. “Salt Bae” to je prostě mamrd nejvyššího kalibru. Kozomrd vymaštěnej odblaňuje svíčkovou jako když učeň prvního ročníku okrajuje “Rybičkou” ananas. A vlastně jediný co udělá je,  že flák luxusního masa jebne na gril a ve finále to tygřím spárem posype diamantama nějaký supr himáláje, co teďka zrovna frčí. A ta Himaláj sůl je prej taky podvod. Takže papáme sice luxus masiko ale naprosto bez chuti a mezi zubama nám skřípe sůl stejně jako písek z nevyšlemovanejch Slávek někde na Balkáně. Netvrdím, že by se měl Pan Hověz měl koupat v Argentině od Kotániyho. Ale ten základ na hověza jako pepřík, sůl, olej a trošku chilli by nikdy chybět neměl. Čím vyšší steak, tím ochucenější kůrka tý flákoty a opečenější. Vnitřek pak člověk žvejká jak Amík orbitku. A kdo vyloženě neholduje hovězímu šmaku, tak je zklamanej jak z hodinek z Wishu. Tolik ke koňomrdovi, kterej má sice kuehlhaus s hovězím masikem krásnej jak korunovační klenoty, ale připravuje to stylem “Návrat k lovcům mamutů!” Nejlépe žrát to uplně syrový a bez jakýkoliv chuti. …

Připadá mi ten trend takovej že kuchař, kterej bude píct krkovičku se solí, česnekem a kmínem bude za piču. Hele ale jako je tu už u nás spousty podniků, co mají přísun dobrýho hověza. Už i u nás se chovají druhy bejčků k tomu určených. To je pecka přátelé. To je ta cesta. A přibývá mraky lidí, co za to vysolí raneček. Proč ne je to bomba masiko. Zapomeňte na supermarkety, kde v zatavenejch mističkách čumí na obrázku střízlivej čistej řezník s ocilkou v ruce a s úsměvem jak po kuřbě. Nápis “Naše Masiko” nebo “Český mladý býk” je tak maximálně prvorozenej syn Rocca Siffrediho. Že to je stařený je informace jako že chleba je pečenej. Každej řezník ví, že hovězí a zvěřina se má vyvěsit v boxu minimálně měsíc a pak až může na pult. Jenže poptávka se neptala v posledních letech. Takže bejček se ulechtal k smrti a druhej den už se prodával. Kravička jakbysmet. Mrdalo se na to. Ve stejný době vzrostl prodej papiňáků. A když je matka kunda, tak je veliká pravděpodobnost, že i děcka budou kundy. Čili jaká forma taková cihla. Kližka z takový mámy měkne po pár hodinách jako čmoud po waterboardingu a najednou se jí narodí kluk. Je to dobře rostlej bejk a jeho kližka se jako bude dělat na minutku? WTF??? Koupil jsem si pupek u nás u řezníka. Mladej bejk. Takže nudličky a dusit dvě hodinky. Na minutku? Zapomeňte – polámete si příbory po babičce. Jsou krávy a krávy a nikdo z nás prostě nechodí krást do krmelce kaštany a pak je peče a žere jako jedlý. Na to jsou uplně jiný kaštany. Ale jsou to pořád kaštany. S krávama jsme na tom podobně. Falešná svíčková v akci v Kaufu – mladej Rocco. Český masiko. To je tak krásnej váleček, kterej skoro připomíná ten jeho kokot. Tohle přece je jak dělaný na minutku. A nebo víte co “Šatec” uděláme to v celku jako “šatóbriján” dyť je to mladé béček co do piči. Tak se to doma opraskne, musí to bejt jako vata měkoučký, psali to v letáku. Bejk je bejk a nikdy jinak. Osolíme opepříme a hodíme na na pánvičku. Ani k tomu není potřeba mít puštěný Sama Doma nebo jiný porno páč to ztvrdne uplně samo. Starej když to vidí tak jde radši do hospody. A manželka? Ta přesně ví, co s tím udělá….si to udělá…mladej bejk je mladej bejk… Týýý krávóóóóó HostJeZmrd…

 

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Úsměv v důlku – předkrmu půlku

      Tak tatarák na dva talíře dneska asi desetkrát no. Čtyřikrát jako že dopapat ještě druhou půlku. Třikrát dopéct pečivko k tý půlce. Jako mě to nezdržuje. Číšníci řvali a nadávali do zmrdů. Já už ne. Sebrali mi zbraně. Aby nadával celej kolektiv je na pičku....

číst více
Share This