Vyberte stránku

Když to nežereš, tak vypadni!!!

od | Lis 10, 2019 | Příběhy

 

 
 

Tuhle jsem přemýšlel, jestli je nutný dávat Zmrdům na výběr. Stejně jim nic není dobrý. Budou vymejšlet píčoviny, měnit přílohy a omáčky jen aby se zalíbili okolí a byli zajímaví. Vědí píču, jak co má chutnat a vypadat. Atd atd atd….. Není kurva líp člověku, co prodává dobrej párek v rohlíku?? Je!!! Nikdo po něm nechce totiž Tofu verzi a nebo sedmej druh hořčice, když jich má na lístku šest. Hosté jsou piče – buzeranti a čuráci……

K dnešní úvaze mě inspiroval rozhovor s mým Tátou, kterej ač v důchodě, chodí samo makat. Je ještě plnej síly a v tý zapadlý vesnický restauraci je ještě kurva velkej Pán. Ponechám stranou, že v případě jeho nepřítomnosti ten podnik padá absolutně na držku. Co jsme si zasadili, tak sklízíme že. Když přijedu domů, tak samo řešíme práci že jo. Střet dvou generací, různý věci a různý pohledy na gastro. Stará škola a míň stará škola. Nová a mladá škola já rozhodně nejsem. A ten fotr na mě vybalí naprosto geniální myšlenku. Honzi, ať já uvařím cokoliv, tak všecko bezezbytku prodám. Uplně všecko. A neřeším žádný píče , který by chtěly mít Frankfurtskou polívku bez párků. Lidi jsou vděční za všecko, co jim ráno čerstvý uvařím a v poledne vydám. A děkujou a jsou nadšení….

Jo třiašedesátiletej chlap pičo má fištróna. A já tady řeším každej den nespokojený kurvy a mrdky zasraný, kterým nic není dobrý. Za požerák je táhnout zmrdy párem volů po dědině. Wegany, wegetariány a tuhle alergickou verbež narvat do mišelinky tahat pneumatiky, hajzly intelektuálský – slovy svobodníka Halíka. Konfituješ stehýnko, kašičku k temu a pan Piča chce hranolky. A tak jsou v mažáku hranolky, co kdyby jsi náhodou dvě porce za měsíc prodal. A k husám červený zelí s meruňkama. Já to chci ale bez meruňěk. Paštiku s koňakem. Ale já tam nechci ten koňak. Tak to ty pičo nežer a táhni do hajzlu a nech nás žít a dělat svou práci a nevotravuj nám život. Čuráci zkurvení ať táhnou do hajzlu. Vyladí se každej den čtyři žrádla. Kuchař nad tím stráví hodiny a hodiny práce a pak přijde mrdka, která by si to dala, ale tři věci na jednom pokrmu nežere. Tak my to chápeme, děkujeme za názor a posíláme klíčenku…..

Jednou pro vždy jsme to My, co budeme stavět hranice. Nikoho nebudem upalovat, ale bude prostě jídlo takový jaký je a pokud se ti to nelíbí, tak třeba chcípni hlady mrdko. Každej si najde svou klientelu. Všecko se zglobalizovalo a každej chce každýmu vyhovět a udržet ho v podniku za každou cenu. To je tak strašná oběť ze stran zaměstnanců, absolutně kontraproduktivní a unifikovaný. Vyhovět každýmu – hrob všeho. Nelíbí se ti to – nežer to – táhni do piče. Místo K+M+B by to mělo bejt na každejch dveřích. Nasrat nasrat a ještě jednou nasrat na tyhle kurvy, co chtějí bramborák bez česneku…..

Hovada zkurvený si nedaj vývárek, protože to kravičku bolelo. Ryba Fuga na špejli byla určitě pěkně votrávená, když ji to píchali do kundy. Šneci byli nasraní, když museli opustit svoje baráky. Členka MeToo si na vejletě ve Francii nedá kohouta na víně, protože to byl kurevník. Muslim si nedá lanýže, páč mu ho našlo prase. Pes aby se v tom vyznal….

Já vždycky obdivoval Emiliu Romagnu v Talošce. Místní mě tam protáhli všema dědinama okolo. Tak tady je nejlepší kafe. Tady zmrzlina. Tady pizza. Tady piadina. Tady zelenina. Tady dělaj nej pastu. Tady nej ryby. A víte co bylo na těch podnicích absolutně nejlepší??? Oni měli v portfoliu jen tu jedinou věc a v tom byli skvělí. To mělo tak úžasný kouzlo. A nutilo to člověka se procházet, poznávat, komunikovat, žít prostě. Zkoušet. Ale nikdy v životě by si nikdo nedovolil tomu majiteli říct jak to má dělat. Nikdy. Urazil by ho tím.  A ty pak uděláš těstoviny a pingl ti pošle na bonu liebesbríf , že paní Píča chce pět věcí jinak. Svinským krokem hnát je kurvy jedny do vinohradu….pičo…

Když vidím dneska co ti mladí kuchaři a kuchařky dovedou za pecky, tak si říkám jo!!!! To je první krok. A ten druhej krok je, že ty všecky zkurvený vyšukance, kterým se to nelíbí, umět poslat do úplný píče. Bez brzd – bez kompromisů. Klientela která to ocení, tu bude vždycky. Tak dělám řízky a opravdu sojový taštičky nemám ty čuráku. Ale o padesát metrů vedle je podnik, kde dělaj jen sojový taštičky. A v životě se ještě nenašel kretén, kterej by po nich chtěl řízek…..chcípněte Zmrdi hladem….HostJeZmrd…

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Ukaž mi, jak krájíš a já ti povím, kdo jsi!!

Ukaž mi, jak krájíš a já ti povím, kdo jsi!!

   Tak se už blíží nakupování dárků. No a co chcete koupit kuchařovi kromě Ostropeřce Mariánského? Třeba nějakej nožík? Nee. Říkám Ne dopředu. Jestli máte v rodině třeba chirurga, tak mu taky nekupujete skalpel v akci na Wishu. “Můj bratránek je švagr od Lewise...

číst více
Nežer, podívej se jak vypadáš!!!

Nežer, podívej se jak vypadáš!!!

   Už je to tady zase doprdele!!!! Koledy, svařáky, kaštany, kolekce a zelenej Alza Zmrd. Dneska jsme měli první Vánoční večírek. Bufetem to měli, pro nás v kuchyni dobře. Vystřílíš to a popiči. Je to furt stejný , stejná nuda. Hlavně výzdoba a nějakou větvičku do...

číst více
Share This