Vyberte stránku

Pytel plnej nešvarů

od | Říj 21, 2018 | Příběhy

Trápí Vás nějaký nešvar? „Což třeba ta opožděná vykládka vagónů” – „Nó, to je pěkný nešvar!” Jako vždy na začátku mého psaní si vyberu něco, co je mi blízké, aby mě naskočila asociace. Dneska to obstaral Mistr nad Mistry, Největší Čech – Jára Cimrman. Sopka, která svou činností zasypala sama sebe. Češi – Nešvary – Gastronomie. Nejlepší spojení od dob, co se začla dávat hořčice k párku. Tak se pohodlně usaďte, našpicujte svoje oka, ať se nezamotáte do jemného přediva mých myšlenkových toků….

„Dneska večer jdeme na disku, tak se už o šesti sejdeme u kámošky doma, kde se přiopijeme, přinamrdáme – sladíme se na jednu vlnu!” No, přátelé tohle je prostě nešvar, kterej se vymýtit nedá. Majité těchto podniků se s tím prostě naučili tak nějak žít. Pití tam je drahý a proč neušetřit nějakou kačku. Dvoulitrovka vína u rákosky, za dvacku petku koly a jde se na věc. Na místě se dorazím dvouma drinkama, čáru od kámoše zadarmiko a za pětikilo pěknej večírek. Zbytek platí šáhnutí-lační borečci. Ještě cestou na párty se pijou teplý petky v autě. Všichni naspeedovaní jak sviňa, někteří přemotivovaní, jak je patrné z permanentně poblitejch hajzlů. Jak se říká – po pátým je každá krásná, takže kundičky mají disku vždycky nejlevnější. Posraný prkýnka, ucpaný hajzly vložkama a raněný tampóny narvaný v klíčovejch dírkách. Tohle všechno by provozovatelé pochopili, kdyby jste se namrdali u nich hned od začátku. To by pak v životě žádná diskotéka nechtěla vstupný…

Vstupný na takovýhle akce je jen kompenzace za to, že tam moc neutratíte. A přemrštěná cena drinků jakbysmet. Marně zkoušeli akce typu:  „Dívky do osmi hodin vstup zdarma” a podobný lákadla. Na disku v osm nikdo nejde. Tam bude tak akorát Jiřin, Květoš a možná Čeněk. Kluci jak buci v džískách s nažehlovačkama a tričkama Metallicy a Arakainu. Nagelovaný patky, hřebínky v zadní kapse a lahváček v ruce. Čekají na první zářez, vždyť jim už bude třicet, kapesný od mamky a na poklopcích pod UV lampama svítí fleky od spermatu jak Havlovo srdce nad Pražským hradem. Tudy cesta nevede. Tenhle nešvar není jen náš, takhle to jede všude. V Itálii jsme nešli na disku dřív jak o půl noci. Vždycky nalití. Vstupný darda. Když jsem vzal z kempu deset češek, tak jsem měl vstup pro mě a pro kámoše gratis. Kunda na disce – pozvání od borců – kšeft na drinkách. Jednoduchý jak facka. Nejdražší vstupy jsou na technopárty. Proč? Kvůli hvězdám, co tam mastí setíky ze čtyřech gramců? Né – z návštěvníků, kteří jedou celou párty ze čtyřech gramů!!! Páč, to si na baru nekoupíš, že? Tak maximálka jednu vodu v petce, kterou si chodíš dopouštět během akce na hajzl. Byznys nula. Nešvar, kterej je, byl a bude….

Další nešvárek co nás trápí, je nošení si vlastního chlastu. Má vůbec cenu se rozčilovat? Všichni zažili že? To už se člověku nechce ani nadávat jim do zmrdů. Ty akce typu Šibřinky, Pochovávání basy, Masopust, Karneval pro děcka…atd. Ta práce těch lidí, kteří to organizují, starají se o to a často i na to doplácí, jen aby se něco v městečku dělo. Jablečnýho Jelcina – nula-pětku za dvacijáša, charita jak piča a přesto zmrdi táhnou igelitku vlastního chlastu, aby ušetřili. Pro takovýhle zmrdy nemám absolutně jedinýho slušnýho slova. To je ten největší svrab a ubohost našeho národa. To máš chuť se červenat za ně. Jenže těmhle bezpáteřním pičím je to úplně fuk. Usínají pak ruku v ruce s tím, že “Mámo ušetřili jsme dvě kila?” Na tom mě hlavně štve, jak dokáží znevážit práci někoho jinýho, to je hodně smutný….

Sleva, skonto, bonus, akce. Tohle jsou pro naši společnost normální zaklínadla. Sleva není nikdy zadarmo doprdele, vždycky na úkor něčeho a my po Tom jdem jak slepice po flusu. Když bude každý dvacátý pivo zdarma, tak manželka s dvouma kamarádama bude držet polomrtvýho partnera ve stoji vzpřímeném, výrazu úplně koženém, životních funkcí slábnoucích, v pozici, že do něj to dvacátý prostě dostanou!!!! „Málem jsi umřel Karliku, ale máme to!” Znám mraky štamgastů, kteří by dokázali exhumovat ostatky předků po Akci typu: „Hosté nad sedmdesát let v doprovodu obou rodičů, konzumace zdarma!!!” No, nezbývá nic jiného než vzít rodinu na výlet. V Kauflandu je Ruméček půlánek za 99,90kč  – max pět půllitrů na hlavu. A když už tam jedeme že, tak ve felicii v šesti ušpórujeme třicet vočí za půlánek. Je to teda do města čtyřicet kilásků, felda papá osmičku. Každej slíbil, že dá kilo na beneli. Ušetříme neskutečný love, teda kdyby si ten náš Jaryn nekópil ten fantastickej parfém za osm set kus, co tam ta prdelatá studentka před turniketama předváděla. Prej k nerozeznání od originálu. Musel jsem koupit čtyři. Jinak bych se na tu cenu nedostal. Nešvary, nešvary, nešvary – tady to smrdí dalším dílem přátelé. Už máte nakópené ruméček? Vánoce se blíží a HostJeZmrd Vánoce nesnáší mutanti…….

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Kam by se na dnešní hosty pan spisovatel Hrabal!!!

      Jako může za to ten hic nebo co doprdele? Zmrdi jsou zmrdi a v hicu jsou ještě větší zmrdi. U nás v hotelu máme tři patra. Není to žádná ultra vzdálenost - každý patro šestnáct schodů. Výtah luxusní a rychlej. Měli jsme v jednom sále výstavu našich umělců a...

číst více

Motivace hladce a obrace v kuchyni či na place

      Jsem namotivovanej napsat Vám o motivaci. Motivace v gastronomii je slovo samo o sobě velmi demotivující. Motivace je taky velmi soukromá věc. Každej ji prožívá jinak. A každej se taky jinak motivuje. Je to daný povahou. Tak Vám tu popíšu, jak to vidím a proč už...

číst více

Dresscode v gastru – manekýni ze sekáče i stylisti

      Když vidím ty všecky ňuňánky v telce, tak si říkám ten Dresscode dneska je TOP. Máme fakt krásnej výběr hadrů. Číšníci i kuchaři. Vypadá to hezky a to nepřeberný množství barev, provedení a velikostí. U nás v podniku třeba číšníci nosí každej den jinou košili....

číst více
Share This