Vyberte stránku

Ukaž mi, jak krájíš a já ti povím, kdo jsi!!

od | Pro 8, 2019 | Příběhy

 

 
 

Tak se už blíží nakupování dárků. No a co chcete koupit kuchařovi kromě Ostropeřce Mariánského? Třeba nějakej nožík? Nee. Říkám Ne dopředu. Jestli máte v rodině třeba chirurga, tak mu taky nekupujete skalpel v akci na Wishu. “Můj bratránek je švagr od Lewise Hamiltona, tak jsme mu koupili u nás na benzince Aditiva za stočtyřicet korun ať si to nalije přes zimu do Formule.”  Tohle by nikdy nikoho nenapadlo žé? Tak proč má dostat kuchař nůž od někoho? Tak jste piče? Kupujte taky Jágrovi hokejku že jo …..

Jako každej pasák má nejoblíbenější ovečku, tak i kuchař má svůj nůž. V drtivý většině případů je to dvacet let starej dranžírák. Ať už jakkoliv dlouhej anebo tlustej. Chca nechca s ním dělá drtivou většinu všech prací včetně vražd. Je to jeho prodloužená ruka, která padne přesně jako boty na míru i s charakteristickým mozolem na ukazováku. Kuchař se nikdy neřízne. Škrábne, strouhne, spálí, sem tam někoho mrdne, ale neřízne se. Jen takhle poznáte profíka. Jen podle toho jak drží tu kudlu. Měla by to bejt součást každýho příjímacího pohovoru….Ukaž jak krájíš a já ti řeknu jestli na to máš….

Manželky a auta se nepůjčují. Chybí tam nože ještě. Na ně se nešahá. Na šahání máme v každým provozu “šuplík nářku”. To je univerzální náčiní pro učně a čeládku. Semtam je to už na magnetický liště ale přesto to je zdroj veškeré bolesti v kuchyni. Hromada naprosto tupých kopýtek, který se objevily tak nějak mimochodem. Předváděcí akce. Slevy ve velkoobchodech. Výhry v tombole. Super výhodný koupě. Dárek od dealera za pár kartonů Amerik. To by se mělo hned vyhazovat. Když ono to tak perfektně krájí první den. Druhej den už né, ale je to škoda. Třetí den se už doplňují náplasti do lékárniček…..

Hlavně se pak podléhá módním vlivům, keramika a podobný vály. Což není nic jinýho než kus pozinkovanýho plechu nastříkanýho bílou barvou. Japonci a číňani – vzor přesnosti a krájení doporučují tyhle nože jako meč od Hatoriho Hansy. Sepuku by zvládl maximálně Chuck Norris s tímhle matrošem a to by ještě přežil. Prej se to nikdy neztupí. To je jako dát si pivo, kterýmu nespadne nikdy pěna. A když už se prodávají tyhle sračky, tak pro sichr se k tomu najednou začnou prodávat fantastický brousky. Všem prodají sračku. A pak se to ještě větší sračkou snaží nabrousit. Wow – obdivuji lidi, co do toho šli. Ale hlavně pičo, my musíme prvně s tím nožem přeříznout hřebík. A pak koženou botu. Dyť to bylo v tý reklamě. Že už pak nepřeřízne člověk ani máslo či učeňku je věc jiná. ….

Rajčátko pak vypadá jako kdyby uklouzlo v koupelně. A nebo porcování čerstvě upečenýho masika. To se rozjíždí jak kolona na Dé Jedna. Pomocná v kuchyni jde na nemocenskou, protože má na dvou prstech sedm stehů jako vzpomínku na loupání česneku. Nadat? Zabít? Politovat? Chce to mít dobrý prkýnka, plastový či dřevěný. A vysvětlit ignorantům i to podložení vlhkým hadrem. Páč to co kolikrát předvádějí je jako kdyby měl člověk na raftu vyšívat. Vezmou si nějaký vymrdaný prkýnko a nejmenší kudličkou co najdou začnou krájet kýbl cibule. U toho se pětkrát říznou a trvá to hodinu. “Velkej nůž???? To né! To já si nevemu. To bych se mohla říznout. S tím já to neumím.” A dělají to tak třeba dvacet let. Dřou se jak magoři a všecko jim trvá desetkrát dýl. Protože jim nikdo neukázal cestu. “Já bych ti chtěl pomoct, vysvětlit. Děláš to na piču” A dostane se konečně uznání. “Starej se o sebe, já to takhle dělám celej život. Nepotřebuju aby mi někdo radil. Radši mi podej náplast, zase jsem se kurva řízl/a.”…….

Spíš mě sere jedna věc drazí. Že už skoro ani ti cikáni nejezdí brousit ty nože. Vypoklonkovali jsme je díky těmhle sračkám z telešopingů apod. A dneska není nikdo, kdo by kvalitně nabrousil nože. I tu v Rakousku jezdila rodinka občanů trvale opálených třikrát do roka brousit všecko, co mělo ostří. Paní Provozní, která tu byla naštěstí jen jeden rok to zabila naprosto. Chtěla po nich doklad. A číslo účtu. Naprostá píča to byla. Od tý doby tu nebyli. Je to škoda. Demeter se zavřel na půl dne do maringotky a pak přišel s nožema chirurgicky čistejma a ostrejma. Řekl si za to balík, ale my jsme věděli, že čtyři měsíce stačí jen ocílka na to aby to holilo jak v buzerantským Barbershopu. To už dneska nikde není kurva. Komu dneska chceš dát nabrousit nože? Kvalitní nože. Špatný….Velký špatný

Takže plejáda zafašovanejch prstů vypadá jak na sjezdu Házenkářskejch Pivotů. Křupavý bagetky mastit pilkovým nožem to je taky Bloody Mařka Paráde. To host už krká koleno a třetí pivo a číšník furt ješte jezdí zoubkama po Kváskovým chlebíku. Pilkový nože nám akorát pomohly tolerovat tupý klasický kudly. Že kovářova kobyla je naboso tady platí dvojnásob. Sem tam se v kuchyni objeví sada pěti či šesti nožíků na brambory velikosti legendární Rybičky a najednou se tím jede vše. Není vůbec na škodu, že sem tam nějaká jitrnica vyhodí nožík či škrabku i se šlupkama. To se pozná velmi rychle. Pořád někdo shání malej nožík. To je znamení, že je v kuchyni poslední. Se škrabkama je to obdobný. “Ty, čoveče na tuhle škrabku nedám dopustit. Tu už mám dobře patnáct let!!” Ale nikomu už neřekne že po bedně chřestu má křeče jak po mistrovství světa v onanii….

Tak se mějte mutanti….já jdu házet z vejšky rajčata na ostří nože. To vypadá tak dobře. A když to hodíš dobře tak to vykrojí i prdelku jsem četl….HostJeZmrd…

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Stallone má na silvestra klid

Stallone má na silvestra klid

Šťastný Nový rok Přátelé, hodně štěstíčka a zdravíčka. Mám za sebou jubilejní dvacátý Silvestr v práci. Vesměs to bylo všecko vždycky jako přes kopírák. Jen se mění místa a počty lidí, či skladba menu. Počty zmrdů zůstávají klasicky na dvaceti procentech, ať jste na...

číst více
Šťastné a Veselé Stresánoce

Šťastné a Veselé Stresánoce

   Ze všeho nejvíc si užiju šestou adventní neděli, protože už je kurva po všem. Veselé Vánoce - Tatínek se nám vrátil z restaurace. Maminka dostala rádiovku a Táta slivovic….Jméno boží beru nadarmo celej rok akorát o Vánocích nadávám - Ježíšek Marja!!!....Vybleju tu...

číst více
Share This