Vyberte stránku

Žádnej stres jo??? Ten borec je naprostej machr!!!

od | Říj 13, 2019 | Příběhy

 

 
 

Já velice obdivuji lidi, kteří se starají o druhé. Pomáhají těm pomalejším, se zdravotním postižením, mentálním nebo já nevím ještě jaký jsou ty škatulky. Obdiv, nic než obdiv si zaslouží. Jejich trpělivost a láska k bližnímu svému je žene asi kupředu, protože výsledky to asi nebudou, poněvadž tam se mění asi jen výše měsíčních příspěvků. Stav těch opečovovávaných nikoliv. Nebo jen velmi mírně a to spíš k horšímu. Jak řikám, ti lidé mají předem krásnýho fleka v nebíčku…..

No ale já mám do kravský piče nad vstupem do mýho pracoviště cedulku s nápisem “Kuchyň” . Nestojí tam ani “Chráněná dílna” ani “Chráněná kavárna” ani “Jedličkův Ústav” – nevšiml jsem si, že by to tam kurva někde bylo. Myslete si o mě, co chcete mutanti, je mě to u prdele. Beru tyhle všecky projekty, musí to bejt. Jasný vole jsme tolerantní společnost, pokrytecká jako OSN a jednou za měsíc skočíme do chráněný kavárny se nechat vopařit Caffé Mongoliattem. Čekačka hodinu než kriplóni v ledničce najde mezi mlíkem mlíko. Pak selfíčko, fotečka, instáč – fejsík. Ty vole a hnedka se zvedneme o dva levely vejš na morálním žebříčku pokřivenejch hodnot naší sociálně-síťové společnosti…..Ruku na srdce, kdo tam poleze každej den. Piču… nikdo….Hodiš dvacku do košíku, pade za nějakou plaketku s nápisem – Integrace bez legrace…a tak to jede…DéMeSku za tři pětky a máme splníno no ni??? Jak řikám Respekt těm, co to dělaj….

Já jsem asi před půl rokem psal článek na téma, jaký je to mít idiota v práci. Pak jsem samozřejmě dva odstavečky věnoval výhodám tohohle stavu věci. Jistě každej máte kreténa v práci či v rodině. Pro nováčky čtenáře jen pro umocnění prožitku při čtení těchto řádek, jen v krátkosti uvedu, že jsme malý hotýlek se stotřiceti postýlkama v rakouským pohraničí. Tři kuchaři a klasická čeládka v podobě umývaček a snídaňářek, praktikantů či výpomocí atd. Nebudem si mazat med kolem huby ja? Drtivá většina čechů v pohraničí maká v reichu či v dojčlandu za jejich minimálku. Je to furt skoro trojnásobek tý naší a taky že toho naši otrokáři náležitě využívají. Vzdělanost a inteligenční kvocient českých pracovníků v porovnání s rakouskými kolegy je asi na úrovni Rovníkové Afriky a čerstvými absolventy Harvardu…

Tím nechci říct, že každý rakušák je debil. A zároveň taky netvrdím, že každá česká uklízečka je absolventem Univerzity Karlovy. Ten kontrapukt je v tom že, člověk rakouské národnosti s velmi špatným uplatěním na trhu práce půjde makat do gastronomie. Což průměrný rakušan považuje za naprostej póvl a za ty peníze, co podle kolektivní smlouvy dostane, by ani nevstal z postele. A čech se středoškolským vzděláním nastupuje k soukromníkovi za dvacítku a s tím, že ji vlastně ani nemá přiznanou. A veme za vděk práci za čárou pod jeho úroveň, ale dvakrát lépe placenou. Jazyková bariéra je jeden jedinej důvod, proč češi a češky makají mraky let za ty stejný love. Minimálka v raichu, krásný peníze v čechách v přepočtu. Zase je tu srovnání jo? Dobrá znalost cizího jazyka vás nikdy nepřivede do gastronomie. A jsme u merita věci. Když už se náhodou v pohraničí setkáte v hotelu, či restauraci s nějakými rakouskými či německými pracovníky, tak to jsou většinou naprostí debilové. Kreténi, idioti, hňupové, zákeřní falešní ksindlové a naprosto nekolegiální mrdky….Logicky…zbylo jim to a na nic jinýho nemají. A hlavně mají jednu neopodstatněnou výhodu. Jsou stejné národnosti jako jejich šéfové takže popiči…..

A jak jsem již psal před půl rokem o mistrovi Zero. Bezmozkovi, co mi sem přidělili. Tak tuhle piču tu už mám přes rok. Opustil mě kolega z Českých Budějovic a šel za štěstím do své domoviny, aby se mohl věnovat rodině, práci a nejfantastičtějšímu českýmu vynálezu a sice dlouhýmu a krátkýmu týdnu. Osmihodinovka v gastru je dobrá pro naše zaměstnavatele tady a pro zaměstnance je to asi jako bejt náčelník letovýho provozu a chodit se dvakrát za den mrknout na radar. To znamená, že jsi v práci furt a třikrát za den ti spadne letadlo. …

Jak mám doprdele popsat největšího debila a mamrda a píču v dějinách gastronomie tak, aby i moje mamka pochopila, co mám za trápení kurva ???!!! Je to hrozně těžký a jsem toho plnej. Ještě než přejdu ke konkrétnějším příkladům, tak bych chtěl uvést, že tady nejde jen o toho padesátiletýho incestního kocoura, co mám v kuchyni. To je tady všude po okolí. Prostě  pohraničí v gastru, co rakušák to naprosto vymaštěný, neschopný uzlíček nervů. Nedovede si nikdo z Vás představit, co to je za neschopnej ksindl. Třeba, co se nám tu hlásí z úřadu práce. Jazyková bariéra? Jako ano, ale ti debilové mluví tak strašně nesrozumitelným dialektem, hotentoti nadruhou. Ani rození rakušáci jim nerozumí. Chceš něco aby ti řekli spisovně německy a oni neví jak!!! Nedej bože aby ti měli něco někam napsat. Moje psaná gramatika je desetkrát lepší než jejich. A to nejsem rozenej oesterreicher. Dement nad dementa…..

Přijde paní z vesnice vedle žádat o práci. Poslali ji z pracáku. Halenku po tetě o tři čísla menší, z podpaží jí lezou chlupy, smrdí jak zmoklej cirkus, no prostě vypadá jak Dana Drábová na maturitním večírku. A chce pracovat v servisu. Číšník ji pošle do sklepa pro jednu flašku vína a po dvou hodinách ji začnou hledat a najdou našrot, pochcanou v tom sklepě. Pak přijde praktikantka šestnáct let a vypadá jako když se kůň vychrápe s gaučem. A po týdnu se restaurace zalije smradem jak z bioplynky a to to mostrum přišli navštívit rodiče. Jeden vedle druhýho naprosto to stejný. Máme tři rakušáky z třicetičlenýho personálu celýho hotelu. A všude je to naprosto stejný. Debil nad debila. Všechno drží nad vodou češi slováci. Mám sen, říct všem mladejm ať se učí jazyky – budou to jednou potřebovat. Neumíš řeč, budeš filcka nafurt….

Hele nemá smysl popisovat vymrdanýho slizkýho vyšukance, kterýho za třicetpět let, co maká v gastru, pustili akorát k bramborám a personálce. Holky pokojský se mě ptaly, co furt proti němu mám. Tak jsem jim to vysvětlil. Představte si děvčátka, že jedna z Vás bude Rakušačka. A ta bude pracovat následovně: tady zapomene udělat postele, tady neumyje hajzl, tady neumyje umyvadlo, tady neumyje sprchovej kout, tady nevysype odpadky, tady nevytře, tady nevysaje, tady neutře prach, tady nedá čistý ručníky, tady nedoplní toaleťák, tady nedá mýdlo a na dva tři pokoje úplně zapomene. Co by jste děvčátka dělaly??? No nás by mrdlo. Odpověděly mě. To bychom musely všecko kontrolovat a stálo by nás to spoustu času a energie. Výborně. A to já mám v kuchyni. Naprostýho kripla a vyšukance.. Už je to asi pátej produkt rakouský školy. Všichni stejní naprosto. Hňup nad hňupa. Píča co se ani neumí podepsat. Neumí mluvit německy a to se tu narodil. Rukopis jako když panenka Chucky dostane parkinsona…..

Dělal jsem za celej život v pěti zemích. ale nikdy jsem se nesetkal s takovou bandou neschopnejch kreténů. A tahle píča drží rekord. Je tu už přes rok. Je to ta třešnička na dortíku. Kdyby totiž došlo na lámání chleba a lidi začli moc chválit tu starou dobrou krásnou poctivou národní úžasnou rakouskou kuchyni. Tak toho dementa vystrčí před lidi a on pozdraví v nesrozumitelným dialektu a všichni budou vědět, že to je přesně ta naše rakouská kultura, kuchyně a tradice….A my hrdí příslušníci národa v krojích a koženejch kalhotách můžeme bejt pyšní na to naše národní bohatství. Ano můžete. V zákulisí maká 99procent auslenderů, aby jste si mohli dát pořádnej řízek a vyspat se v čistejch postelích. Děcka učte se cizí jazyky, neserte na to!!!. Prachy tady čekaj, jen si o ně říct. Pokojský u nás si vystačí s dvaceti slovama. Už deset let. Nikdy v životě se nikam neposunou. Nadávaj ale budou navždy ty největší filcky, co to oddřou za minimálku. Takhle to chcete???? Stačí jen říct názor a podmínky. Vždycky budou souhlasit. Kdo by jim to kurva tady dělal???

Rakušáka v servisu poznáte podle toho, že neustále řinčí sklo. Co ti jsou schopní rozflákat za směnu, tak to u nás vydyndáváš z Heinekenu půl roku. Zapomněl jsem na dva údržbáře. Taky místní. Naposled nám montovali dveře se síťkou proti mouchám. Stylem jakoby na mezinárodní vesmírné stanici chtěl někdo uspořádat zabíjačku pro tučňáky……

Já si taky někdy potřebuji postěžovat, jsem jen člověk. Klasicky je sobota hodně po půl noci. Mám deadline jako vždy v tuhle dobu. Už jsem viděl koňa blít, kočku smát a hada srát, ale co mi tu předvádí borec, co maká třicetpět let v gastru, jsem neviděl. Za rok zničil devadesát procent gastrošek na indukci. Na co já potřebuji deset minut on hodinu. Pro pět lidí uvaří pět kilo špaget. Nemá smysl to dál popisovat. Celej personál včetně šéfky ví ,co to je za kreténa. Šéfka mi na to řekne, ale on se snaží víš??!!! Maká jak robot o tom žádná. Efektivně asi tak, že když potřebuje z boxu pět věcí, tak tam jde sedmkrát. Čtyři věci donese na čtyřikrát, pro pátou jde na třikrát. Pak to nese zpátky, páč se podíval na plánu na jinej den. To je zhruba v kostce jak pracuje. Samostatný úsudek má jako průměrný občan KLDR. A když příjde s nějakým návrhem, tak je to typu: Ten cedník teče, necháme to zavařit. ….

Ale abych nebyl tak nějak zkurveně zaujatej, tak oni nejsou všichni takoví. Třeba minulý týden jsme tu měli v poledne průjezd dvěstěpadesáti lidí. Výběr ze tří. Moje zlatá šéfka přiběhla, že nemusí být stres, že přijede na pomoc šéfkuchař z jejich jiného hotelu. Taky rakušák. Tak jsem se nechtěl ztrapnit, přípravu jsme nepodcenili. Svejm ovečkám jsem řekl, ať je všecko špígl nígl. Půl hodiny před výdejí se rozrazily dveře a přišel podsaditej rezavej týpek s modrejma očima, který mu šly každý naprosto jinam. Místo pracovní obuvi černý Salomony, který klouzaly jak půlky Haliny. Tak prvně vysypal na zem metrák soli, aby si byl jistej. Černý tepláky a na tom černej rondon vyžehlenej asi jako když ho vytáhneš krávě z prdele. Ramena plný lupů a hlavně zlatou nití vyšitý jméno na prsou, včetně nápisu šéfkuchař. To hlavně proto aby si každej všimnul, kdyby mu náhodou někdo nemohl přijít na jméno. Fritátovy nudle se zeleninou sázel do šálků asi jako když se ráno ceckatá selka dává zrní slépkám. Pak se pustil do omáčky k masu. Jediný, co jsme pak neumývali, byl strop….

Přátelé to je machr!!! Karel Infelt Práchenský  – no vejde do kuchyně a potlesk…..a já jsem zaujatej a nic mi není dobrý….HostJeZmrd….. 

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Když to nežereš, tak vypadni!!!

Když to nežereš, tak vypadni!!!

   Tuhle jsem přemýšlel, jestli je nutný dávat Zmrdům na výběr. Stejně jim nic není dobrý. Budou vymejšlet píčoviny, měnit přílohy a omáčky jen aby se zalíbili okolí a byli zajímaví. Vědí píču, jak co má chutnat a vypadat. Atd atd atd….. Není kurva líp člověku, co...

číst více
Vy jste doktor psychologie? A kde máte praxi? U sporáku!!

Vy jste doktor psychologie? A kde máte praxi? U sporáku!!

   Zase jsem si vzpoměl na ty Čtyři dohody. Já se s tím samozřejmě nehodlám zabývat, ale na úvod jen chci říct, že je tam velice vtipně popsáno jak to chodí u výchovy dětí. Zbytek je totální psychologická manipulace. “Dítě je chytřejší než kdokoliv na světě. Ve škole...

číst více
Share This