Vyberte stránku

Ani Kamara nedělá zadara

od | Srp 1, 2021 | Příběhy

 

 
 

Tuhle jedna koc na čtyřiadváce blekotala něco vo tom, japa že to gastro v píči se ocitlo….Nu šprechtila hezky. Fšécko bych podškrábl vlastní krví z čerstvě vymáčklýho jebosa. Jestli je tady na místě uvázat kytku a zabalit kostkové cukr místo bonbošky pro náš koronáč, tak říkám né…Jako ze škopků se člověk nemože udělat a potřeba k temu nějaké ten šnaps, tak u gastronomie to bylo podobné no ni? Ten šláftruňk byl kulaté ksindl z Wuchanu….

 

Jednou v piči – dycky v piči. Hezky to vypadá, když je v telce nažehlené provozák jak ze sitcomu a roní slzy jak bába v Poště pro tebe. Za sebou miliardové resort a před sebou papíry o dvacetiprocentní obsazenosti…Ale to vobrázek neudělá, kdyby čert kozu prcal. Střih a švenknem na mladýho nadšenca, co v krizi rozvozy rozjel a máme splníno milá média. Koncesionář zaplesá, všem se uleví a mámo přepni na jedničko, só tam Chalupáři…

 

To, co jsem tuná před třema járama meldoval, se vyplnilo jak tiket na sportku. PřeHospodováno, přeResturaciováno, přePicérkováno či přeBarováno…a v tomhle marastu fluktuace pitomců běhajících sem a tam v domnění, že tam je to lepší, páč mám o tyčku víc a škopek za nákupku. Kulatá čínská kokotinec donutil půlku psychopatů vybóchat na chlebik jinde. Čumáčci zjistili, že se dá někde tahat osm hodin denně, víkendy frei, svátky jakbysmet, fšécko na papíře a ve finále lepší love. No to se pak otroky těžko nahání zpátky do řeťazů. I přes politické sliby ve stylu, ubytko grátis, supr kolektiv stejně smýšlejících psychopatů a platební růst, co nemá ani stoletá Bonsai u Hatoriho Hansy. Takže respekt všem, co se na to vysrali….

 

Přežijó jen ti, kteří to dělají fanfárově. Hotové. Ti, kteří nemají na žrádelníku píčovinu, keró žere jednou za metr kámošova kurvisko. Ti, kteří majó koncept a dělají to pro sebe. Ne pro lidi!!! Ti, kteří dokážou říct ne!!! Prostě v Rychtářské baště nedostaneš zeleninové salát s kuřecím hnusem pičo!!! Přežijó jen ti, co budou fakčit pět žrádel a budó nejlepčí v kraju. Chceš Humus a weganskou svícu kundo? Tak táhni o barák vedle, tam só bubáci a dělajó jen to. A dělají to skvěle, tak tu pičo nevotravuj personál a tahni tam…

 

Teď bulíte buzeranti s napěchovanejma jídelákama ze fšeckech prdelí světa, ve snaze zavděčit se všem… Tak tomu čuráci odzvonilo, přežije jen ten, kterej bude sto, pochopit identitu gastroválky. Aji ty poslední jitrnice, co pečou trdelníkovou píčovinu na dřevěný tyči a třebas to dělají gut, nesmaží hrancle jen pro to, že si to nějaká mrdka přeje…Nám prostě chybí identita….Chcete čerstvý a lokální šmakulády kokoti? Javor pičo – nema problema!! Tak se pak ale neptej čuráčí makovico, eslivá to nende take s jinó přílohó a tudlenc tu ščávo k tomu nesco a scu totok tayk totok. Nechceš? Vypadni do hajzlu, tahni dom a dé si Přátelské kotletky vod Bohdalky kreténe….

 

Spocený kule smíchy bych měl, esli se nějaká vymrdanost odváží do francouzskýho mišulina restoránu na kohóta na vinčisku a řekne pinglovi, že chce změnit příložku..To jo pičo…to jo….ani piču pičo. Laktmusové papírek dobrýho restoránu je ten, že si pičus nedovolí ani pipnout a dá si žvanec, tak jak je to na kartě. A esli se ti to nelíbí, co já tady mastim vod božího rána, tak se seber a táhni do piče. Teprvá pak bude gastro tam, kde má byt pičo….

 

A ještě k tý cicině, co jsem čekoval na začátku. Madam plakala a velmi na místečku, že jako trendy a lokální dobroty by jako byly, ale není kvalifikovaná banda otroků, co by to připravila. Jenže Vy jste se o ně připravili milí otrokáři… Vysrali se na Vás a už nepříjdou. Místo toho je tu základna šulinů s nízkým uplatněním na trhu hokny. A těm se najednou bude líp platit a na papíře líp platit. Žádné strache, to nehelfne ani piču. Zaplatit debily není cesta k úspěchu. Když jste měli možnost adekvátně ohodnotit profíky, tak měli obálek s černéma lovema víc jak na úřadu vlády. Patří Vám to a hotovo. Tady to máte buzeranti zaprášení. Kdejakou “neumět mos šésky” pást za minimálec to jó pičo. Všem prcat jednó za metr vobálke s černéma lovama to by Vám šlo. Ale zdražit škopek vo kačku to né, to byste museli chodit kanálama no ni? A hlavně fšude narvat pizzu, dyť to je přece takové byznys. Koronáč poslal děťáka do firem, kde bóchají vosmičky, nemajó nerve, véplato přesně v den. Celou na účtě. Třináctej. Nemusijó nadělávat dovolenky. Svátky, vánoce só doma. Vo vékendech ani neblábolim. A na co je teďkonc jako lákáte? Na seřízenej sporák a opravenou myčku? Nebo na novou elektroinstalaci? Jako jooooo, nastupuju okamžitě…

 

Je to hrůza, personál….néni… Velmistři v ojebávce se státem, se svéma ovečkama a se vším, co jen jde, plačó….Přesně v tomhle je dobrá Matka příroda. Klempíruješ – zdechni….ZaměstnavatelJeZmrd.cz

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

   Koupil jsem si cedník, ale on mi tekl. Tak jsem ho zavařil. Upadlo mi držátko od špičáku. No tak to držím za ten okraj. Dneska mi nejel konvekťák. Chce to nějakou opravu. Tak jsme jeli klasiku na plotnách. Servis “prej” přijede příští týden. Ale možná taky ne....

číst více
Komu zvoní hrana?

Komu zvoní hrana?

   Nechci ale musím. Opět se musím vyblejt kvůli tomu viru. Jak jistě víte a trošku čumíte na zprávy, tak se nám to porazit zatím nepodařilo. Já nebudu do nikoho tepat zda-li je to kvůli tomu, že se lidi nenechají očkovat apod. Ano je to každýho věc a můj názor na to...

číst více
Za všechno může protisměna

Za všechno může protisměna

   Jeden podnik. Dva světy. I tak lze charakterizovat protisměny v kuchyni. Bavíme se tady pouze o většinovém systému u nás. Dlouhej a krátkej. Nechci tu dnes psát o tom, jestli to je nejlepší systém v gastru. Už jsem o tom psal a za mě je to výjeb. Spoustě lidem...

číst více

comments

Share This