Vyberte stránku

Dá si někdo Držkofku???

od | Lis 15, 2020 | Příběhy

 

 
 

Minulou neděličku jsem si přihřál polívčičku a ne jinak tomu bude dnes mutanti. Mrknu se na ty naše hustý výtvory. A začnem hnedka zvostra a to “národním pokladem” – Dršťkovou….btw to je jedinej správnej výraz pro tuhle dobrotu. Žádná Dršková, Držková či polévka z Držek a podobný čurákoviny, co jsem měl tu čest vidět na jídelácích. Anglosaská tradice v naší domovině zažila překlady typu: Face soup. Gesicht suppe. A borci, co si dali na ex flašku Napoleóna a zachvátilo je “Liberté, egalité, fraternité” používali běžně – “Le soupe de Tlama” a výborný polský překlad – “Lektwar wyborny z rypaku newymachanych” načež chorvati kontrovali hustě s “Juha kušnova sa paprikom domačim”  a bolševici měli “Pjerestrojna ucha sopočnaja od kokota jebančinceva” …..tolik lingvistické okénko…..

 

Zkurvit se ta polívka dá milionem způsobů. Kdo nezažil ten smrad, když se to vaří ve třech vodách, jako kdyby nežil. A je to jedinej origoš systém, jak to udělat opravdu par excellence. Páč se tam pěkně najemno nakrájí ta dobrota a posledním vývarem se zalívá ten základ. Věřte mi, ta chuť je pak někde jinde. Notabene ty kilový pytle zamraženej kilovejch drštěk, jsou sice bez práce, ale tak vyhudlaný těma pračkama, že není rozdílu mezi hlívou nebo žaludkama či drůbkama. Furt to bude stejně ochucená červená voda bez přidaný hodnoty. Našli se i alchymisté, co nepřekontrolovali velikost a dršťka někdy zabírala plochu celé lžíce….

 

Křivdil bych kuchařům, kdybych tvrdil, že se to nedá žrát. Je to dobrý, ale ne výborný. Výborní jsou především někteří čuráci, kteří si to dávaj. Nerozumím hostům, co si daj dršťkovou a na dně nechaj dršťky s tím, že to nežerou. Někteří tam nechaj jen jednu dršťku, protože jich víc v tý polívce nebylo. Někdo nechá dršťky na dně šálku dvě. To byl kuchař melancholik, dal tam dvě, aby tý jedný nebylo smutno. Někdy dršťky pomelou. Jak chceš z kila drštěk udělat osmdesát polívek, když je provozák “Sestra spořivá”??!! Už na to seru, to je na přes dršťku….

 

Gulášovečka sokolíci co? Úklidová polívka. Nejlepčí. Tam se vejde naprosto všecko, co týden dal. Jako že by někdo krájel hovězí ořez tupým nožíkem na jemno??? Ani pííííču. Fšééécko, co zbyde a pár smradlavejch volepenejch brambor přes kolečko a dobrůtka je na světě. Když je to moc crazy, tak lžičku červený řepy dolů a lžičku zakysaný smetany nahoru a máte Boršč jako za Cara Mikuláše!!! Le Byznys Brutale!!! Nejdůležitější je mít vždycky bedýnku čerstvejch rohlíčků. Tohle narovná naprosto všecko. Nikdy zmrdéček nepozná, že žere generální úklid v bujonšálku. Hlavně, když je čerstvý pečivíčko pičo vole. Ruku v ruce s  tím jde ale to, že si čuráček myslí že pečivko je grátis woe. Spocený montérky a komisňáky vod blatíčka hačnou na obídek pičo a myslí si že vyjebe úplně ze všema woe. S obsluhou, se starou i se svým žaludkem. Polívečku prosí hustou, je jedno jakou. Popíchne pingla ať popíchne kuchaře, že hrábnout naběračkou pěkně vodspodu. Pěkně hustý víme???!!! Jasně Pane Čurák… za třicetpět korun se zmrdovi narvat bachor zachtělo, když k dvěma deci polívky ošatku pečiva zchlastal!!! A pak se píča diví při placení jako dvěstěkilovej majitel řeznictví na onkologii, že má rakovinu prdele……

 

A co kulajda. Co já vochutnal zmrdanejch kulajdíček. Moje nervy!!! I když jsem jedinej držitel českýho rekordu, co přeškolil koprovku na kulajdu a zpět. Musím říct že s tímhle si hodně podniků netyká. O zastřeným vejci jako vložce, se ani nebavím. To nikdo nedělá, to je drahý a píčusové to ani neumí. Je to tím, že to obsahuje KOPR?…Kurevský Odpor k PRáci….A tady fakt nevím proč tolik lidí nesnáší kopr. Asociační pozůstatek dob minulých, kdy do nás závodky valili koprovku jak TV Nova estrády. Steril. kopr – jenže tenkrát bylo všechno steril. Tak proč zrovna kopr?? Existuje mnohem větší zlo, než tenhle plevel. Za mě třeba tymián a rozmarýn. Tohle mě dát někdo do žrádla, tak je mrtvej. To druhý jmenovaný chci vidět maximálně v klopě saka na svatbě. Úplně zbožňuji fotky Parisiennes brambůrek ve šlupičce pečenejch v plíšku na oliváčku a tam osm snítek tohohle hajzlu. Člověk má v tlamě jak kdyby vylízal hmoždíře ve všech lékárnách v Praze…..

 

Bramboračkám se věnovat radši nebudu, tady nikdo nečetl Runštuka a kolektiv. Ty hrůzy bez cibulovýho základu a s mraženou Mochovskou směsí zahuštěný amerikou už snad vymizely…Frankfurtská to je dobrota že? Víte proč se to tak jmenuje? Páč ty párky Furt plavou. Není potřeba test v Černejch Ovcích. Stačí z párků udělat polívku. Našlehaný peří a masokostní moučka vyrobí neskutečnej amarounovej páreček. I po důkladným orestování plavou jak záchraný kruhy. Vypouklý knoflíky polystyrénového “masíka” jedou symfonii na hladině jako akvabely. A teďka si představte, jakej machr musí bejt kuchař, kterej má před poledním kšeftem na šporheltu třicítku červený polívečky. Na dně plavou zničený brambory. Na hladině Babišovy dobroty. A jedním tahem s precizním grifem vytáhne na první pokus naběračku, kde je poměr brambor, párků a polívky přesně na porci. A nalije to do bílýho bujonšálku tak, aby to zkurvenou červenou mastnotou nezajebal úplně všecko. Popřípadě, aby runner nemusel utírat každou polívku jak zajebanej hajzl po cyklistech……

 

Mám rád polívečky, kde je na lžíci přiznání kuchaře. Ať vím, co žeru. Němci, Rakušáci ti naštěstí né. Co hustá polívka to krémová. Všecko rozmixovat do zla jak malýmu děcku. Navrch pár cool ozdobiček v podobě různejch chipsů, mrkvovejch roští a pest a olejů. Litry smetánek. Takže tyčák Robot Coupe XXL , toť flexibilní friend absolut BFF. Kdo má ještě PacoJet k tomu tak je polívek King. Rozmixovat cokoliv. Luxusně nazdobit. A prodáš i plnej kýbl Bio odpadu. Tohle mě moc baví….Tady kuchyně vydělává balíky peněz….zapomeňte na Husy, Steaky, Žebra či Kolena….Rozmixovat sračky a dát tomu šatičky a porce pět euro a pome Žilina woe…..Tak se mějte Vy Lockdauni….HostJeZmrd mothafucka……

 

P.S: Fotr mi onehdá vyprávěl, jak byl se svým švagrem na obědě v místním restauránu. Fazolová s párkem. Táta zalovil a povídá: “Pičo, já tam mám jeden párek!! Šak co vole, na tabuli není napsáno Fazolová s párkama!!!” 

 

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Na co to budem dávat???

Na co to budem dávat???

   „Na Co to budem dávat???” - Velmi často frekventovaná otázka. “Asi na talíře pičo!!!” - “To vim pičo, ale na kerý pičo???!!!”  Nehlaste se všici Mutanti woe, zažili jsme to do jednoho. Jojo porcelán v kuchyni, toť odvěká téma a kyselý jablíčko pro všechny, co drží...

číst více
Hééééj česnečka v chlebu hééééj

Hééééj česnečka v chlebu hééééj

   “Polívčička byla??” ….seru na pohádky o “gruntu a špuntu”. Někdo to prostě nemusí, ale u nás je to alfou a omegou každýho oběda. A někdy je to taky dvě a půl deci naprostý sračky. My nejsme národ předkrmářů. V poledne se žere na fofr, předkrmy jsou drahý a drtivá...

číst více
Google z nikoho kuchaře neudělá

Google z nikoho kuchaře neudělá

   Láska má mnoho podob a tu gastronomickou máme v sobě svým způsobem tak nějak všichni. Prochází to žaludkem, má to jepičí život a vždycky z toho zbyde hovno. Ale pokaždý než se to jídlo metamorfuje do výkalu, si to zakusí zacházení jak s milenkou. Kus čerstvýho...

číst více
Share This