Vyberte stránku

Dejte mi lidi a já to udělám

od | Čvc 18, 2021 | Příběhy

 

 
 

Horizont událostí v gastru je přesně ten moment, kdy je pro daný počet pracovníků práce po kokot a dávají to. Jeden jedinej kus navíc zapříčiní to, že už by se sem tam někdo hodinku či dvě mohl zašít a co hůř mohl by to zmerčit někdo z vrchních otrokářů. Aneb pro dva moc pro tři málo. Vítejte v kapitalismu. Žrádla? Furt stejný. Pokoje? Pěkný. Lokalní suroviny? Jasný. Pohádky pro zmrdy? Muší bejt. Takže zbývá to gró…vyjebat z pracovní silou. Nejefektivněji. Co to dá…Vyždímat vymačkat vysušit zahodit….

 

Každej, co trošku čuchnul k systému a dělá děvku pro všechno. Říká se tomu flexibilita. Jezdí za tři lidi. Je to tak všude. Dementi mají výhodu. Utíkej Forreste a nikdo nikdy po tobě nebude chtít nic navíc….I kdyby někdy nějakej blázen dával grátis celej rok do kuchyně vepřový panenky, tak na tom nevydělají tak, jako když se ušetří dva lidi. Na jedný směně. Krát dva. Krát dvanáct. Sere pes na rajčata v akci. Tohle je business. A když to hoří, tak se kurva na hodinku či dvě postaví šéf do kuchyně. Záchrana je tu a host nic nepozná. Chuťově rozdíl nepatrnej, cenově značnej….To, že potřebuješ toho člověka osm hodin a ne hodinku při průseru, nikoho nezajímá…

 

A když už není vyhnutí, zvláště při letní či zimní sezoně, tak nám začnou srát na plac a do kuchyní děcka. Waaau díky bože máme konečně pracovní sílu. Učně, praktikanty, semtam brigoše, neteře, synovce a různé jiné mamrdy či vejškrabky. Nekřivdim – pět procent je dobrejch. Naše otrokářská Jasnost má splníno, páč jsme si všici rovni. Kus jako kus. Platí je půlkou už tak dost směšné almužničky. A nepičuj milý personále, chtěl jsi lidi tady je máš. A taky jim něco ukažte a naučte je něco, né že budou stát jen u nádobí. Jasně pičo oni budou stát. Všude tam, kam je postavíme. A tím začíná ta nejlepší část našeho příběhu, že máme více práce s nima než bez nich….

 

Ano ano, jistě bychom je mohli něčemu naučit. Pouze v případě dostatku personálu, si chuďátko můžu vzít pod křidýlko a jak s malým děckem krůček po krůčku předat TikTokovému nedomrďátku, své krví a potem nabité zkušenosti. Ale jako pičo kdy jako pičo??? Nemáme tu učňovský středisko jako někde jinde. Jedem na krev. Děláme honem anebo kurva honem. Naše otrokářstvo má vyhráno, podle nich dostals do kuchyně plnou a dospělou pracovní sílu a pome Žilina…Gratuluji hostům, co dostali Banana Split, co vypadal jako Battle fatality v Mortal Kombatu…samozřejmě po třetím tutoriálku od kuchaře…nepomohlo…

 

Musíte jim to trošku ukázat jo???!!! Ať jezdí jo??? Jasnééé. Jenže doba se trošku změnila pičo vole. Nároky na ty malý kurvy jsou asi deset procent toho, co bylo za mý generace. Takže pracujeme s armádou mamrdů, co se kromě perfektní orientace ve virtuálním světě, neumí ani vychcat. Mamrdeček je wegan, Mamrdeček má problémy se zádama. Mamrdeček má ADHD. Mamrdeček nevydrží v horku. Mamrdeček nepozná cibuli od baseballový pálky. Mamrdeček vezme nůž a aniž by do něčeho říznul, spotřebuje na svý prstíky náplastí jak dětská obvoďačka za rok. A hlavně Mamrdeček má vlastní názor. Mamrdeček zná svoje práva. Mamrdeček má v piči…..

 

Já nejsem rasista. Rozděluji lidi výhradně podle toho, jestli jsou piče a nebo ne. To je jediný a zásadní kritérium. Barva pleti či ke kterýmu kokotovi se modlí mám vpiči. Mám tu bubáky šestnáct let vejš, popravdě nikdo neví kolik jim je. V Rakousku? Na bílý hetero zapomenem. Jednu filipínku, jednu pakistánku. Hustý. Stát nakázal, ať je pošlou do školy, nebo nebudou dávky. Každá metr třicet, takže jim šetřím na chůdy. Je to pecka s takovejma makat. Drzý to je jak lázeňská veverka. Oloupe dvě brambory a jde se na deset minut ven nadejchat čerstvýho luftu. Zvýšíš hlas, začne se třepat jak secí stroj. Zjistit, že se motat hlava, tak bucnout a už dnes nepřijít. Ale přesně vědí kolik mají dělat hodin a jak mají mít směny. Co nejdřív zpět domů, co platí stát ke svejm šesti sourozencům. Nikdy dělat nikdo z nich nebude. Dávky, dávky, dávky…Quo vadis Europa??? No ale furt nám to nějak nevyřešilo lidi na pracovišti do píči??? A ty pohledy otrokářů typu, jen jestli jsi na ně nebyl moc vostrej….

 

Běžte laskavě prosimvás s tímto do piči ju???!!! Ale oni to nemusí bejt tihle bezpohlavní kusy z jeskyně. Plácnout po prdeli to nemůžeš, kdo chce bejt za dva dny na Youtube v pokleku v oranžový kombinéze, že??? To ne. To si nebvybereš. Naštěstí škola, co nám to posílá je blízko hranic s domovinou a objevují se děcka, co maj minimální návyky od rodičů. Tzn, že dostali párkrát po čuni mokrém hadrem jak říkávala nebožka bába a dovedou se k tomu jakž takž postavit. Slovy Bohuša – pro mě je cikán jak černoch – lidi sú lidi….

 

A pozor čuráci. Ten, kdo by mě chtěl soudit, co su jako za hovado, tak ať si to jednou vyzkouší. To je přesně o tom, že ti co soudí a píší zákony a bijí se za práva všech, nikdy neokusili realitu. Know How v gastru má prachbídnou cenu. Ruku na srdce, pokud nejsi úplná piča, tak to žrádlo nějak dopadne. Bábě tu sodovku a malé škopek bez zakopnutí taky nějak doneseš. To co má hodnotu je ekonomika a manažerský schopnosti. Dostat lidi do baráku, navalit kšefty a stlačit personální náklady na únosno-neúnosný minimum. Sere pes na slevy a nebo to že má někdo o dvacku levnější svíčkovou na smetáčku. Byznys je jen vo tom, přežít ty dvě hodiny masakru v poledne a večer bez toho jednoho, co tam chybí. Co kusanec to půl míče za rok naprdeli třebas. A votom to je….ZaměstnavatelJeZmrd.cz

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

   Koupil jsem si cedník, ale on mi tekl. Tak jsem ho zavařil. Upadlo mi držátko od špičáku. No tak to držím za ten okraj. Dneska mi nejel konvekťák. Chce to nějakou opravu. Tak jsme jeli klasiku na plotnách. Servis “prej” přijede příští týden. Ale možná taky ne....

číst více
Komu zvoní hrana?

Komu zvoní hrana?

   Nechci ale musím. Opět se musím vyblejt kvůli tomu viru. Jak jistě víte a trošku čumíte na zprávy, tak se nám to porazit zatím nepodařilo. Já nebudu do nikoho tepat zda-li je to kvůli tomu, že se lidi nenechají očkovat apod. Ano je to každýho věc a můj názor na to...

číst více
Za všechno může protisměna

Za všechno může protisměna

   Jeden podnik. Dva světy. I tak lze charakterizovat protisměny v kuchyni. Bavíme se tady pouze o většinovém systému u nás. Dlouhej a krátkej. Nechci tu dnes psát o tom, jestli to je nejlepší systém v gastru. Už jsem o tom psal a za mě je to výjeb. Spoustě lidem...

číst více
Share This