Vyberte stránku

Frontální lobotomie gastronomie

od | Čvn 5, 2022 | Příběhy

 

 
 

Potřebuju si ulevit. Ale od plic. Kurva kde jsou ty časy kdy jsem se mohl věnovat zmrdům. Hostům – zmrdům. Já čekám jak ve 2007 kdy pár vyvolenejch čekalo, až se zhroutí americkéj hypoteční trh. O rok později se to povedlo. A já čekám, kdy se zhroutí gastro absolutním nedostatkem kvalifikovanýho personálu. Co už jako by mělo do piče být kritérium přijmutí makaků do hotelu.??!! Pokud nějaký seženeme??!! Jakože kolik je jedna plus jedna? Nebo motor má čtyři válce-kolik má válců? Já už na ty kretény nemám náladu do piči. Jsem psal tady před pár týdny o tý čobolácký kundě co tu mám. A teď se teprve vybarvuje vlastně ta podstata toho podčlověka. Zkusil jsem vše a už jsem ho odpískal a mám ho tu na posledních deset dní. Intriky pomluvy naschvály. Debilita a imbecilita ruku v ruce s neschopností si minutu udržet myšlenku. Jediný co chci je ho zabít. Nic menšího než nutkání vraždit v sobě nemám….stejně jako tichý student v Americe na střední škole…

 

A tak jsem dostal dalšího kouska. Výplod našeho konsorcia, který už pro firmu makal a zná prý ten systém a bude to pro mě otázka času ho zapojit. Tak jo guys jdeme na to. Starší Pán původem z Chille žijící dvacel let v Reichu. Německy umí. Vařil v mnoha podnicích. Vypadá dobře na čtyřicet a je mu skoro šede. Nepije nekouří , cvičí každý ráno jógu hodinku pičo jingjangárna par excellence. Klidná síla nebudem se stresovat proč taky přesně podle jihoamerické nátury. To co mi už neřekli je, že je rychlej jak globální oteplování a slepej a hluchej k tomu. A hlavně má k evropanům blízko. K těm východním. Tzn, že hravě za dvacet vteřin zapomene co jsem mu řekl. Ale za to se mi dostane supr příběhu….

 

Ty pičo já ale nepotřebuju slyšet vy vymrdaní čuráci Vaše zkurvený příběhy, že jsem onehdá v tý či jiný zemi dělal tohle či támhleto. Nastoupil jsi do tohohle hotelu. Tady se to ty kreténe dělá tak a tak a až budeš zvládat ten systém kterým to tady perfektně funguje, tak se mužem pobavit o tom, co můžem změnit nebo dělat lépe. Btw až mi ukážeš ty mrdko, že něco zvládneš líp a efektivněji, tak změním do deseti vteřin. Vyjede bon. Anoncuju a kříčím dost nahlas. Nic. Přečtu znova. A řeknu co potřebuji za přílohy. Dvě. Udělá jednu. Za deset minut řvu že tenhle stůl posíláme dál. Ok. Vydávám, ptám se na přílohu a on ji nemá. Zapomněl jednu věc ze dvou. Po desetiminutovém proslovu se ptám jestli všemu rozumí. Jasně. Dostanu příběh jak Pinochetovi dělal knedlíky s vejcema a Hitlerovi špecle s hlávkovým salátem. Máš ty hranolky pro to děcko k tomu řízku? Ne. Neví že Kindr řízek je z hranolkama. Je takový problém si zapamatovat deset jídel s přílohama? Nedělička. A další bon a po polívkách zase dětský řízek. Anoncuji jídla v druhým chodu. Místo polívek šup řízek hranolky. Víš co to znamená ty mrdko, že to jde po polívkách?? Vidíš tady na bonu, co tu předčítám před celou kuchyní jak Breivik z MeinKampfu první a druhý chody?? Ne tma nic absolutně vymeteno ve stylu Utíkej Foreste….

 

Dvacet let po kuchyních ve východní říši a má vyjebáno. Vymazáno. Reboot system failure.Jednodušší vaření než u nás kuchyni jsem nezažil za dvacet pět let. Ale tlamy plný vymrdanejch příběhů jak od rybářů z kterejma chytáš ryby. Nikdy nic nechytnou, ale budou vykládat jak a kdy co v životě nachytali. Absence jakýkoliv systematičnosti mě vytáčí naprosto do ruda. V kombinaci s tím slovenským čurákem je to fakt hustota. Tihle mamrdi budou vymejšlet tři hodiny nějakou supr thajskou omáčku, která je třeba ve finále dobrá ale stejně to nebude nikdo žrát páč na to nemáme klientelu a notabene pálí jako nekvalitní pervitin při šňupečku…..

 

Není nic horšího než kuchař bez citu. Ten feeling toho, že máš deset hostů a na výběr mají ze tří jídel a tak si asi do piče spočítáš že vegetariánský špagety pudou max třikrát. Piča uvaří třicet porcí. CO to znamená že mají první chod polívky a že místo vydání polívek už začne dělat steak. Naprosto tihle podlidi nechápou že to žrádlo půjde třeba za dvacetpět minut a že i v holďáku to bude durch. A že rozvaří chřest na sračku. Orientace v tom, co je polopenze, co je ala carte. Že usmaží kuře pičo a nechá to v košíku vytáhlý nad fritézou třeba čtvrt hodiny. Nebo to základní, kdy jako kurva má začít smažit. A že jídlo na bonu, které trvá nejdýl, že tím musí začít. Vymrdáno. Nic. Ticho.Tupani zkurvení . Zlatě svatě hučím do nich. Bez efektu. To prostě musí v sobě mít jak žena sexapeal. Když to tam není tak ani smrt nebere. Pozoruju třeba jak si poradí muklové při příjezdu objednávky když tam nejsu a dělám jiný věci. Vyjede bon a jeden pičus dělá, že to nevidí a jde se schovat. Druhej je hluchej. Pět deset minut se nic neděje. Ten co se schoval vykoukne a s hrůzou zjistí že ten bon je furt na tiskárně. Tak zařvu. Tak jdou oba dva a koukaj na papírek co vyjel z kasy. A začnou debatovat co a jak budou jako dělat. V tom si přichází pingl jen tak na zkoušku beze zvonku pro polívky či předkrmy. Nic deset minut zpoždění. U pátýho stolu hodinu. A to je jednomu čtyřicet a druhýmu šedesát. Zkušení borci. Prej….

 

Tihle vypičenci posílili náš tým po odejití dvou dobrých koní loni. Z mého pohledu si nezaslouží ani abych s nimi byť jen mluvil. Přesto trpělivě vysvětluji a říkám jak se co má dělat co nejjednodušeji a nejrychleji. Protože tak je to nejlepší. Nemám patent na rozum ale až mi někdo ukáže lepší systém tak s pokorou přijmu. Máme plněný ravioli sezoními produkty. Nebudu lhát, jedna firma nám to dělá na zakázku a je to pecka dobrý zboží. Žluťounký vajíčkový dobrůtka. Kvalitní nudlový těsto. Žádná fašistická vegan sračka či bio debilita. Poctivý nudlový těsto. Plněný na dvacet způsobů co zrovna letí během ročních období. Prodáme toho mraky. Předkrmová porce sedm kusů. Klasická porce čtrnáct kusů. Je to uvařený a orestovaný v přepuštěným oříškovým máslíčku syplý parmikem. Otázka tří minut a je to bašta a hotový. Když pominu že si ty vyjebaný piče nedokáží zapamatovat počet těhle tašek tak samotné orestování na pánvi je katastrofa. Když vysvětlím popadesáté že máme asi deset litinových černých pánviček, co výborně drží teplo na indukci a proto to děláme přímo na nich. Takže když se náhodou stane že mamrdí hlavy po měsíci pochopí rozdíl mezi dvěma druhy máslových kostiček v šuflátku s tím, že jedna je přepuštěné a druhá normální máslo tak to začnou srát do sotézek, připalovat, trhat, pálit a dávat sedm tašek na nerez pánev o průměru 32cm. A tyhle monster nádobí se ještě snaží narvat do holďáku nebo pod salamandr. Makak nebo moje čtyřletá neteř to pochopí za pět minut. Vypičenci né. To čekáš že ti to orestuje na dveřích. A to se tu vůbec nebavím o tom, že by někdo měl šajnu o teplotách a o nějakým postupu. Například restovaný brambory se zeleninou. Příjemný vegetariánský jídlo. Kdepak, to je vymazáno non plus ultra. To se dělá tak že mamrdí mozeg veme studenou pánev a dá na ni pět brambor a zalije litrem oleje a dá to na max rychlost indukce pálit v přímém přenosu. Asi nemusím popisovat jak to jídlo vypadá. Ale mezi tím se ti vyjebanec chlubí jak a kdy a kde co jak dělal a jak byli všichni nadšení z jeho jídla. …..

 

Pičusové budou zkoušet hračičky pičovinky bigbít pštros bazén pičo a hovno.Velký hovno pičo. Filozofovat nad tím mezi kterým párem nohou má stonožka kundu to jó pičo. Ale zařadit dvojku nebo opravdu zkontrolovat trošku kvalitu toho co dávají na talíř mrtky, tak to pičo ani náhodou. A ten jihoamerickej ježíš bude dávat na talíř hodinu pět petrželkových brambor aby to měl hééézkýýýý. Ale vůbec ho už nenapadne třebas ty herteple pičo hodit prasatům do kýble, páč druhej pučmidrát pičo ty brambory už hodinu má na teplíčku pod salmandříkem. Že jsou oschlý hnědý a petržel je vyblitá jak žrádlo na kachní farmě ho už nezajímá. A když je seřvu tak se vymlouvají jeden na druhýho jak děcka ve školce. Hlavně ať mám hotovo a splníno a nejsu tady náhodou o deset minut dýl než mám na dienstplánu. 

 

Já bych strašně rád napsal o zmrdech, ale to co leze teď do gastra dělat je desetkrát horší než ti nejstrašnější hosti ever…..MrtkiHostJeZmrd.cz…

Facebook Pagelike Widget

1 komentář

  1. Aleš

    Vidim ze máme v práci stejný opice. 🤣 skvěle napsáno mluví mi to z duše.

    Odpovědět

Vložit komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Studentská směs……

Studentská směs……

   Takže studenti jo?? VŠ jo??!! Tak jo teda. Výkvět mordor padesáti mlaďochů, co má bejt naše budoucnost. Ehm ehm hep číík…. Prej byli dycynky tou nejradikálnější skupinou obyvatelstva. Dovolte mi si strčit prst do prdele a čuchnout. Furt cítím hovna. Zase jako podle...

číst více
Krvavá neděle

Krvavá neděle

   Kurva já tak nesnáším neděle!!! Hlavně tak od čtyř odpoledne do zavíračky. Hodina H  21.00 Zrušil bych těhle pičovskejch pět hodin. To je pět celých nekonečných hodin, co Vám zkurví celej víkend, celej další týden, celou náladu a vlastně všechno!!! Pět hodin, co...

číst více
Share This