Vyberte stránku

H.J.Z. zakládá odbory. Tečka.

od | Srp 30, 2020 | Příběhy

„Ktéé domof muuuj, kteéé domof muuj, wasser hutschii po lutschninach, borii schumii po scalinach, v sadje skvy se jára cimrman. Semsky paradise to vidy.” – Šeskoslovensko je krasna zemje – tady penyze každeho šlovjekaaa….zlaté české ručičky….co čech, to muzikant….nebudu pokračovat v dalších klišé…To v čem jsme špička je, že umíme absolutně nejlíp s čímkoliv a s kýmkoliv vyjebat….

 

Všecko je to v lidech a musí ještě dvě generace vyscípat, aby se změnilo myšlení lidí. Tak jsem si říkal, že když jsme tak světoví, jak si o sobě myslíme, že by neškodilo založit odbory pro lidi pracující v gastronomii. Některé státy západní Evropy to již mají a velmi se to osvědčilo. Já myslím, že by to každá umývačka, která má varhánky na rukách jak kurva z výřivky, co dře jak Bulhar na poli za 70kaček na hodinu, velice ocenila. Třeba by se začalo jednat s pracovníkama na nižších a méně důležitých pozicích jako s lidma. Méně důležité pozice –  je pojmenování otrokářů, co je pasou. Každej běloch ví, že umejvačka je nejdůležitější kůň…..

 

Mě totiž sere přístup zkurvenejch prasat, co mají tyhle lidi za póvl. Nevím jestli by pomohla kolektivní smlouva pro všechny, jak je tomu v Reichu třeba. Ale určitě by se zvedla trošku úroveň výše platu. Jasně bude to zastropovaný, ale budiž. Hlavní náplň Odborů v gastru ale musí být kompletní příjem napsaný od zaměstnavatele. Jako už se prostě nesmí stáčet tacháče na autech, tak se prostě nikdo nebude zaměstnávat za minimálku a zvyšok bokem. Trestuhodná klička, co nemá co dělat v roce 2020 v EU. Černý prachy prostě ve spojitosti s platem musí skončit. A jestli se to někomu s otrokářů nelíbí, tak ať se na to vyserou a táhnout ojebávat lidi do zemí, kde to ještě jde……

 

Odbory v gastru by měly hlavně eliminovat rozdíl mezi ojebávat a nechat se ojebat. Ony se hned lépe vyjednávají podmínky, když člověk ví, že za ním někdo stojí. Jako další věc programu bych zastropoval počet odpracovaných hodin v týdnu. Klasicky na čtyřicet. Když to má každá firma, tak proč né gastro kurva. Určitě Vám teďka běží hlavou čísla typu, že radši pět dvanáctek v dlouhým týdnu a pak pět dní volno v krátkým. Ale to je omyl. V gastru je to mazec a udržet nějakej výkon dvanáct hodin denně je píčovina. Max výkon je schopen jedinec dát tak tři hodiny přes obědy a tři přes večeře. To odpolední blomcání na půl plynu vyplněný desítkama kafí a krabkama cigaret od ničeho k ničemu, neprospívá ani jedný straně. Jó holt budou muset otrokáři vzít víc personálu. A změnit cenovou politiku, aby na ně bylo. Ranní – odpolední apod…Třeba i ty zkurvený trhačky…

 

Někdy postrádám efektivnost. Otrokáři ji zaměňují s prohlášením, že Oksana je turbo, ta to dá….jo dá, první měsíc…gastro je tak těžká disciplína, že delší směna než osm hodin pozbývá jakéhokoliv smyslu. A lynčujte mě za to, ale je to tak. Jen na mou obranu se tu bavím o podnicích, co fungují. Jestli mají drazí otrokáři supr podnik, kde jde odpoledne jeden smažák a dva poháry, tak říkám dopředu – zavřite to. ….

 

Motivace typu třináctej a čtrnáctej plat by mělo bejt to výchozí gró a alfou a omegou všeho. To nebudu dál rozvádět. To je nutnost a samozřejmost. Odpracované roky v jedný firmě třeba. Velmi motivační. Další věc jsou přídavky na pézetka. Prostě máš smraďochy, tak love navíc – hotové. A právo si vybrat dopolední směny. Jé, to by ubylo starostí s hlídáním. Žádný nervy při telefonátu zkurvený tchýni, nebo tý ceckatý baby sítře, co na ňu starej furt tak čumí. Odbory by zachránily tolik vztahůů jéje….aneb My co makáme v gastru jsme také lidé…

 

Na závěr mutanti…Naši otrokáři furt jen fňukají. Je to prostě národní sport. Nesmíme tomu podlehnout. Kdyby to bylo tak v píči, jak oni říkají, tak ať to zavřou. Nestane se vůbec nic…Bez nás jsou v hajzlu. A My jsme pro ně jen číslo v účtu. To se musí změnit. Ty časy, kdy si oni diktovali podmínky, jsou dávno v píči. Dneska si je diktujeme My. Podniky typu jeden zaměstnanec a deset dohodářů musí skončit. A co korona virus? Další výmrd do nebe volající. Buší prachy jak jen se dá, vomrdávají stát na daních a jen jim někdo šlápne na kuří vočičko, tak se všech zbavili a poslali všecko na pracáky, aby se stát postaral. Byznys jede jako nikdy, ale Kurzarbeit si proplatit necháme no ni??!! A nakonec vyšlo najevo, že ty fantastický prosperující podniky nemají ani na dva měsíce dalšího žití. A Pan Kojak z Ano, šéfe točí srdceryvný video s kolegem a čeká od státu podporu. Státe starej se a já odjíždím se svým autem za dva míče. Co má co do píči právo žádat podnikatel, co jede dvacet let absolutním tempem gastro na top úrovni, aby najednou sypal stát jeho ovečkám love. Jo já vím, zasáhla vyšší moc. Proč to neudělali jak po radách ze sociálky? Máte barák? Prodejte barák!! Napsal jsem to teďka a myslím si, že nemám pravdu!!! Mě jen neskutečně sere, že My to vždycky obserem nejvíc. Kapitalistická ekonomika je na baterky. Vydrží bez dobíjení tak pět dní. Ale otrokářům se nic nestane….

 

Taky bychom v gastru ocenili určitě třeba to, že když si naplánujeme dovolenou, tak po sérii nadávek a hlášek typu: “To si snad děláš prdel pičo!” , nezbyl termín na druhej týden v únoru na Kvildě, kde usilovným zahříváním trubice dechem, zjistíš kolik je to vlastně pod nulou. A světový výjeb typu – nadělej si dovču. A nebo – kolega chce dovču a budeš tahat dva tejdny v kuse zmrde. Vzít náhradu nejde, nikoho neseženeš, pan Vedóci makat nebude a notabene by musel někoho zacálovat a to přece neexistuje. Právo na Dovolovanou. Všude je dovolená a v gastru Dovolovaná….

 

Onemocnět neexistuje. Dej si čaj zmrde a dva ibáčky a táhni makat. S angínou doma? To máš z těch studenejch škopků čuráku. Po nemoci do práce? “Jak je už jsi v pohodě?” – no tak to není…”Flákač zkurvenej už došel, kdo ví co mu bylo, beztak to jen hrál čurák!!” 

 

Jak říkal jeden filosof, tuším že jsem to byl já:))) “Musíš si v první řadě uvědomit, že děláš s pičama.!!!” Serem na minulost co?. Kdo chce přežít, bere svět tak jak je. Hlavně buďte dobří v tom, co děláte. Jedině tak si budete moci diktovat podmínky. V gastru není pro slabochy místo…gastro je totiž poslední odvětví na zemi, kde ještě funguje zákon přírody a přirozená hierarchie…a nebo ne?? HostJeZmrd.cz….

Facebook Pagelike Widget
UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?
Google z nikoho kuchaře neudělá

Google z nikoho kuchaře neudělá

   Láska má mnoho podob a tu gastronomickou máme v sobě svým způsobem tak nějak všichni. Prochází to žaludkem, má to jepičí život a vždycky z toho zbyde hovno. Ale pokaždý než se to jídlo metamorfuje do výkalu, si to zakusí zacházení jak s milenkou. Kus čerstvýho...

číst více
New World Order is coming pomalu.

New World Order is coming pomalu.

   Už šest piv přemejšlím o čem budu dneska psát. Zkouknul jsem projev Si Ťin Pinda Linda z Hradhausu a slibuji, že tu roušku budu nosit teda no. Je to asi to nejmenší, co můžem udělat, aby zase dobře bylo. O Covidu už psát nebudu. I já jsem pochopil, že o tom vím...

číst více
Share This