Vyberte stránku

Rodina je nejvíc Done Corleone

od | Čvc 25, 2021 | Příběhy

 

 
 

Rodinný podniky jsou zlo. Hruzinec, hruzinec a ještě jednou hruzinec. Na počátku je vždy vznešená myšlenka. Jo tu měl Adolf taky. Ten kdo oblíká kalhoty ve famílii a podotýkám, že to nemusí být vždycky ten s koulema, se jednoho dne rozhodne, že si splní sen. Rozmrdat rodinu minimálně na dvě generace dopředu. Začátek je vždycky stejnej. Barák po bábě. Ty umíš Mámo přece dobře vařit. Žrát a chlastat se bude pořád. Děcka to po nás převezmou. Vím jak na to, páč jsem viděl Bony a Klid a Vrchní prchni…

 

Familienteror je, když se to kokotům povede a třeba mají už více podniků a obrovskou až zákeřnou nechuť k tomu, zaměstnat někoho zvenčí. To znamená, že veškeré důležité pozice na každým podniku zastává pokrevní šepleť. Vyjebávka par excellence je dělat snídaně v jednom, obědy ve druhým a večeře ve třetím podniku. Zbytek nevýznamných pozicí řeší úkáčkama, studentama a bábama v důchodu. Sem tam něco ze školy. Výše jmenovaní jsou jedinou devízou a zárukou, že se to nezesype jak domeček z karet. Jestli existuje jeden v rodině co má jako vizi, že něco převtělí na stroj na prachy, tak Darwinovsky na to zbytek vrhu nemá. Takže vítejte v rodinném podniku. Plejádě dementů, pičí, nesplněných očekávání, rodičovských traumat či strčení ultrazmetků do byznysu gastronomického s cedulkou, jestli neuděláš to co chci, tak to řeknu tatínkovi….

 

Byznys našich zaměstnavatelů je postaven pouze na šetření pracovní silou. A u rodinných podniků je to non plus ultra. Např. Na co potřebuješ umývačku, když ti přes obědy může přijít pomoct naše mladá. Tak to si to radši udělám sám pičo, než aby vaše stokilová čtrnáctiletá princezna, rozbila přes poledne víc talířů, než vydám obědů. Ale ona má zájem. Chceš ji poslat do piče? Když ti její fotr lepí složenky? Haha. Častej příklad toho, jak místo normální pracovní síly, je stav doplňován mamrdama z famílie bez sebemenší šajny či zájmu….Pak musí každej zjihnout na pohled na internetový stránky, kde Vás čeká ta úžasná rodinná atmoška….

 

Další vyjeb je, že všecky prachy co vydělaj, jdou do úplný piče. Posílají svoje výmrdky studovat, všem se staví baráky. Tam se jede vila. Tam se mažou dloužky našemu kokotkovi, co neustál rej velkoměsta atd…Kuchař má ve skládku nářadí (svoje) , se kterým by mohl uživit menší autodílnu, na opravy všech pánviček a regálů a sítek, či špičáků a pletací jehlice na drátěnky. Na nový není. No a až to dítko posere na ultimátum, tak ti ho dosadí jako provozního že??!!!…. A dělej pak pod takovou neumětelskou píčou…..Vítejte v rodinným podniku….

 

Romantické je to úzkostlivé šetření peněz v podání rodinného nastavení. Vyhodit dvě porce něčeho, co se fakt už nedá prodat, rovná se zabití člena rodiny. Když to ovšem nezežere nějakej prazmrd v podobě nevychovatelnýho čokla, co si rodinka pořídila kvůli image, aby vypadali jako ta správná happy family, co miluje zvířátka. HACCP křížení cest neexistuje a ne jeden čtyřnohej škráb, co štěká i na prázdnou myčku, olizuje každýmu zamrdaný crocksy od rákosky…

 

Vrchol pomatení smyslů je, že prostě dáme lidem to, na co slyší. A rodinný terrorpodniky a nejen ty, to vzaly doprdele za svý bez pardonu. Úžasným příkladem je osázet veškerou plochu, co vidí host, bylinkama všeho druhu. To funguje naprosto par excelence. Podle odkazu zkrachovalého Jamieho Olivera, ráno vyběhne nasranej kuchař s nůžkama v ruce a kosí všechno co vypadá zeleně. Ubalí, usuší a vyhulí, aby s pičama přežil další den…Vždyť přece ten candát ze sádky v Kazachstánu s naší petrželí, co vyrostla opodál, chutná kurva  jinak!!!…

 

Pažitka pažitkovatější a petržel petrželovatější. Tymián a rozmarýn – tihle dva borci, co ti zajistí, že máš v tlamě jak po výbuchu lékárny. Koriandr, kterej přerazí i tejden starýho lososa na slunku. Čerstvá majoránka? Asi jako umytá kunda. Nedělá to nic. Notabene ti to dorazí do kuchyně všechno plný plevelu a různých sraček. Nebožka Libuška by to nedala rychleji než hrách do ošatky a popel do džberu. Takže si ty promosračky na oblbnutí hostů necháme v klidu sežehnout žlutou koulí a nasekáme si krásný čistý svazečky bylinek od dodavatelů, co se tomu věnují a je dobře a nestojí to ani pracovní sílu navíc, když už jsme u toho šetření….

 

A ultra rodinná psychotická dekompenzace je do piči to, že Vám do kuchyně začnou rvát cokoliv, co jim někde vyrostlo. Jakýkoliv psem či ožralcem pochcaný roští, co někde bylo zadarmo, donesou do kuchyně jako svatej grál celýho gastra. Jóó tak teď jsem podnikatel. Prvně pozabíjej mšice, brouky, klíšťata a jinou havěť pičo jo???!!! Pak to co je zelený použij na zdobení, zbytek na sirupy a to co uschne, tak do jídel. A já se jdu tetelit blahem, jaký háky jsme tím vydělali…ja?!  Samozřejmě to končí vždycky tím, že to necháš do druhýho dne v boxu a pak to jde do píče do bio odpadu. Až budu mít lidi v kuchyni, tak možná….něcooo……do tý doby si to strč do prdele….

 

V každý rodině je jeden debil…Doufám, že nevelí zrovna Vám…Rodiný podniky v gastru jsou zlo. Hitparáda dosazenejch imbecilů, co o kšeftě vědí píču….Naštěstí už nastala doba, že jim to můžem bez obav říct. Díky Covide. Půlka lidí zmizla z gastra nadobro… A otrokáři pláčou, nemaj lidi. Až nás začnou platit, tak se můžem bavit. Na každů robotu je nám treba specialistov… ZaměstnavatelJeZmrd.cz

 

 

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

   Koupil jsem si cedník, ale on mi tekl. Tak jsem ho zavařil. Upadlo mi držátko od špičáku. No tak to držím za ten okraj. Dneska mi nejel konvekťák. Chce to nějakou opravu. Tak jsme jeli klasiku na plotnách. Servis “prej” přijede příští týden. Ale možná taky ne....

číst více
Komu zvoní hrana?

Komu zvoní hrana?

   Nechci ale musím. Opět se musím vyblejt kvůli tomu viru. Jak jistě víte a trošku čumíte na zprávy, tak se nám to porazit zatím nepodařilo. Já nebudu do nikoho tepat zda-li je to kvůli tomu, že se lidi nenechají očkovat apod. Ano je to každýho věc a můj názor na to...

číst více
Za všechno může protisměna

Za všechno může protisměna

   Jeden podnik. Dva světy. I tak lze charakterizovat protisměny v kuchyni. Bavíme se tady pouze o většinovém systému u nás. Dlouhej a krátkej. Nechci tu dnes psát o tom, jestli to je nejlepší systém v gastru. Už jsem o tom psal a za mě je to výjeb. Spoustě lidem...

číst více
Share This