Vyberte stránku

Za všechno může protisměna

od | Zář 5, 2021 | Příběhy

 

 
 

Jeden podnik. Dva světy. I tak lze charakterizovat protisměny v kuchyni. Bavíme se tady pouze o většinovém systému u nás. Dlouhej a krátkej. Nechci tu dnes psát o tom, jestli to je nejlepší systém v gastru. Už jsem o tom psal a za mě je to výjeb. Spoustě lidem vyhovuje, naše otrokáře nevyjímaje. Podle mě to má jen dvě výhody. Jedna je že člověk i za rok ví jak bude dělat a druhá je že každej druhej víkend může gastrootrok chlastat o den víc. Nevýhody značně převyšují a jen zmíním ty hlavní, že neexistuje dovolená se kterou vymrdává naše slavná česká vynález “nadělávačka”.  Další je, že v průměru za mrzký peníz pacoš tahá cca 200hodin oproti klasické 160ti hodinovce. Což je tejden navíc v klasický hokně. Opomenu pracovní nasazení, který člověk ztěží vydrží pět hodin denně. Tak k čemu tam kurva smrdět čtrnáct. To jde půlka platu na škopky kafe a cigára:)))no seru na to, každej ať si přebere, já se chci věnovat tý láskyplný teamový spolupráci na protisměnách…herewegou pičo….

 

Stejnej jídelák, stejná kuchyň a přesto dva různý výsledky. Otřepané “když dva dělají totéž..” tady platí dvojnásob. Určit lepší směnu není možný. Každá má svoje lepší a horší majstrštyky i svoje hosty či štamgasty. Jediná jistota je že každá tvrdí, že ta druhá stojí za piču. Vědí o sobě navzájem naprosto všechno i přes to, že se uvidí dvakrát, třikrát za rok. Poprvý při střídání dovolenejch, podruhý při náhodné návštěvě volnotrávícího namrdaného kolegy, co v přilehlém nonstopu po šesti pivech a pěti panácích k vlastnímu názoru přišel a jde se teda mrknout, jak to že to ty kundy pojebaný válčí, když tam néni. Potřetí je to na vánočním večírku, kde se to na sebe prvně směje, pak hádá, pak serve a v některých případech se nám krásná skupinová soulož může změnit v nepřehlednou mrdanici a ti kteří v dotazníku podnikového plánu na večírek zaškrtli ANO u ubytka, pobíhají ráno před snídaní po hotelových chodbách jako migranti na hranici, vracejíce se do svých cimérek, shánějící Ibalgin v lepším případě, v horším Postinor….

 

Takže střízlivíme ju a názory typu: “Von není zas tak špatnej” se vrací k obligatornímu “čurák zasranej, zase nic nenachystal pičus, já se na to tady vyseru, proč musím do piči všechno dělat já a ty kurvy z protisměny se jen svezou”. Pokud kolegiální příprava funguje trošičku tak jak má, tak první den v práci, případné pochvaly přijímá kuchař velmi vlažně, ale zato stížnosti velmi s povděkem. Je to tím, že první den meníček kuchťa prodává produkt, co mu kolega nachystal včera. A hlavně je to boží výmluva na to, že když něco neklapne, máte to vždycky na koho svést. Boží ne???!!! Pozor přátelé a to se bavíme o podnicích, kde to “funguje”.  Na každý směně jedno Ego jako péro Rocca Sifrediho. Nikdo nepřijde ráno do chrámu neřesti a nepoví na celý kolo, “Tak copak to dneska máme dobrýho a co mi kolegáček naladil na poledne”. Né ty woe. “Tak kurva na co se zase včera vysrali ti lenošní čuráci. A jakej měli kšeft jako pičo, že nic není nachystaný. Kolik dělali přes obědy??. No nic jdu na cigáro”…. Kafíčko čtvrtlitrový pičo pět šest cíček a nadává se na celý kolo jako špaček….

 

Je úplně jedno co kolega nachystá. První věc, co si host objedná bude to, co není naladěný. I kdyby všechno ostatní bylo hotový na tři dny, tak bude kolega zmrd, čurák, lempl kterej se na všechno vysral. A proč to tak je? Kurvá já. Já.Já.Já su jedinej, kdo tu maká. Všichni ostatní na to serou přece:))))) Pak přijde Jířa na nádobí a schytá to v první linii. Hodila děcka do školky. Starýho na záchytku a úplně se těší na výlevy cholerickýho kokota co střízliví za pochodu. Vedení něco říct?…zapomeňte.. Mužeš mi říct, co tu jako ti čuráci včera dělali??? Ani tatarku neudělal pičus. A ta mrkev tam jako bude jak dlouho do piči. Než to shnije??? No tak počkej. Tatarku udělal. Bylo jiný víčko na kýblu. No co stejně je to pičus….

 

“Kurva neříkej mi do prdele, že zase vychází na nás svatba do piče!!! To je furt kurva. Jen my si vyžerem ty největší sračky pičo a voni nic!! No dobře no měli sraz a jeden pohřeb, ale ty největší výjeby máme jen my, do piče už.”  Nejkrásnější jsou vždycky ty vzkazy, co visí na liště na bony. A-čtverky láskyplnejch psaníček, psanejch ve chvíli, když už je hotovo uklizíno a kuchař sází šnyty jak stromy vod neziskovky. Před sebou dva dny volna a sype ze sebe nejlépe červenou fixou položky jak v Kaufu na kase. Co je potřeba udělat “To Do” a hlavně to sarkastické “Krásný pracovní den Vám přeju a srdíčko jak od Havla” V tom srdíčku je všechno – “poserete se tady vy čuráci zaprcaní, já mám zítra volno”….

 

Mstíte se rádi kocourci??? No jéžiš jak jinak!!! Neděle odpoledne je Váš čas!! To se píší meníčka na příští týden. Já tahám jen středa čtvrtek, takže si napíšu jen takový málo pracný vychytávky a těm kurvám zatopím. Bramboráky knedlíky omáčičky a show must go on. Sice pak “Příchozí Vejda” čumí na fáhrplán každý pondělí ráno jak vegan v řeznictví, ale má to každej jednou za dva tejdny spravedlivě. A to jsem dnes popsal provoz, když to jakžtakž ještě funguje. A co teprve když to nefunguje??!! Hmmm…Tak to bude v dalším dílu…www.HostJeZmrd.cz…

 

Facebook Pagelike Widget

UŽ JSTE ČETLI TYTO ČLÁNKY?

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

Znalost němčiny podmínkou :))))))))))

   Koupil jsem si cedník, ale on mi tekl. Tak jsem ho zavařil. Upadlo mi držátko od špičáku. No tak to držím za ten okraj. Dneska mi nejel konvekťák. Chce to nějakou opravu. Tak jsme jeli klasiku na plotnách. Servis “prej” přijede příští týden. Ale možná taky ne....

číst více
Komu zvoní hrana?

Komu zvoní hrana?

   Nechci ale musím. Opět se musím vyblejt kvůli tomu viru. Jak jistě víte a trošku čumíte na zprávy, tak se nám to porazit zatím nepodařilo. Já nebudu do nikoho tepat zda-li je to kvůli tomu, že se lidi nenechají očkovat apod. Ano je to každýho věc a můj názor na to...

číst více
Regulace bez legrace…

Regulace bez legrace…

   Asi nejsem sám, co sleduje Česťu Strakapouda z Reflexu a jeho citlivé rozhovory ze všech možných sfér společnosti. Před pár dny se opět objevil Zďenda Poltergeist a mluvil jako kniha a moc se mi líbilo jak si sypal popel na glávu. Já teda s ním v pár věcech docela...

číst více
Share This